Over mij

pure food coaching

Daar stond ik dan als halve Italiaanse, die leeft op pasta, cappuccino en gelati. Van mijn orthomoleculair arts had ik te horen gekregen dat het beter is om geen geraffineerde suiker, tarwe en zuivel meer te gebruiken om zo mijn vermoeidheid en gebrek aan energie flink aan te pakken.
Ik had alles al geprobeerd, niets had geholpen, had er een hard hoofd in, maar met volle moed ging ik voor mijn aangepaste voedingspatroon.
Het was een hele zoektocht om de juiste producten te vinden, recepten aan te passen en te koken voor een gezin. Maar binnen afzienbare tijd had ik resultaat, voelde me een stuk energieker, de pijn in mijn buik verdween, mijn huid werd rustiger. Ik had zin om orde op zaken te stellen, zoals administratie bijwerken, kasten opruimen (niet mijn grootste hobby) en had vooral weer zin om leuke dingen te doen met vrienden en familie. Kortom een geweldige openbaring dat ik dingen kan ondernemen vanuit mijn energie en niet alleen vanuit mijn wilskracht.

Deze omslag heeft me er toe doen besluiten om de reguliere HBO-opleiding voor voedingsdeskundige te gaan volgen om als voedingscoach en ervaringsdeskundige anderen te helpen bij de overstap naar een gezonde levensstijl. Niet alleen in theorie, maar vooral in de praktijk, dus in de keuken.

Inmiddels heb ik begrepen dat ik deze eetgewoonten voor de rest van mijn leven zijn, geen dieet waar je een doel mee kan bereiken en dan weer stoppen, nee dit is voor altijd! Om dat vol te houden moet je de balans vinden tussen gezond eten en soms met volle teugen genieten van onverantwoord eten en drinken. Ik houd de 80/20% regeling aan, dat wil zeggen dat ik 80 procent volledig zonder bewerkte tarwe, geraffineerde suiker en zuivel eet. Daarnaast heb ik 20% ruimte om te eten waar ik zin in heb, ongeacht of het wel zo verstandig is om te eten. Hierdoor kan ik zonder schuldgevoel genieten van mijn dagelijkse cappuccino, heel af en toe een spelt pasta (mijn Italiaanse genen hebben het al moeilijk genoeg met een pastaloos bestaan) en zelfs een zak friet op z’n tijd.

Ook weet ik dat je er met gezond eten alleen niet komt. Naast bewegen is rust & ontstressen ook enorm belangrijk. Met deze drie elementen in balans kun je het maximale uit het leven halen. Daar werk ik nog elke dag aan.

Sinds februari 2013 ben ik begonnen met een praktijk onder de naam Pure Food Coaching.

Met Pure Food Coaching bied ik:

Naast deze website geef ik via de FB pagina van Pure Food Coaching regelmatig voedingsinformatie, recepten en tips. Daarnaast schrijf ik als voedingscoach, kitchencoach en ervaringsdeskundige een blog voor de website van Oerkrachtvoedingsadvies.nl

Voor advies en vragen over gezonde voeding en levensstijl, weet je me nu te vinden. Ik help graag!

Warme groet,

Alessandra Cantiniere