Receptenruil juli 2016

Oeioei wat is het alweer lang geleden dat we met onze facebookgroep healthy foodbloggers een receptenruil hebben gedaan. Maar gelukkig is er altijd weer iemand die de draad oppikt en we weer in elkaars site of blog kunnen duiken. Ik kreeg voor de maand juli de informatieve en mooie site van Leonie van Brndst.nl toegewezen. Leonie is ooit begonnen met de site Leo Goes Paleo, een site die ik vier jaar geleden intensief heb gevolgd met mijn overstap naar een gezonde levensstijl. Leonie is gestopt met Paleo, om diverse redenen. Ze verteld daar over op haar nieuwe site BRNDST, want voeding blijft nog steeds haar passie, alleen op een andere manier (die ook weer erg aansluit op mijn manier van eten). Nog steeds geen tarwe, koezuivel en geraffineerde suikers, maar in haar geval wel aardappels en rijst toegevoegd.

Op de site van Leonie veel lekkere recepten en daarbij kan ze het niet laten om naast een gezond recept er ook een Paleo alternatief aan toe te voegen, bijvoorbeeld een rijstschotel kan natuurlijk ook met bloemkoolrijst… Daarbij maakt Leonie gebruik van meelsoorten die ik nog niet echt ken, bananenmeel en tijgernotenmeel (chufa). Helaas kon ik deze niet makkelijk vinden voor deze receptenruil dus heb ik hou ik die recepten nog even in gedachte.

receptenruil

Voor de receptenruil heb ik gekozen voor een frisse zomerse salade met snijbiet en makreel. Niet alleen omdat ik deze salade al heel lang wil maken, maar ook omdat ik altijd al iets wilde maken met snijbiet. Ik zag ze in de winkel liggen met z’n prachtige kleuren en wist nooit echt wat ik er mee moest maken. Snijbiet is echt heel lekker om rauw te eten en bevat veel vitamine C en de belangrijke vochtregulerende metalen natrium en kalium (net als selderij stengels, waar het ook erg op lijkt). De gojibesjes in het originele recept heb ik dan ook vervangen met de kleingesneden knalroze stengels van de snijbiet. Makreel natuurlijk een heerlijk vette vis vol omega 3 die goed vult bij een maaltijdsalade. Kijk hier voor het oorspronkelijke recept.

snijbiet

Makreel appel salade met snijbiet

Ingrediënten:

   • 2 – 3 handjes gemengde sla
   • 2 – 3 handjes snijbiet (blaadjes/salade, in het koelschap van je supermarkt)
   • 2 el pistachenoten
   • 1 groene appel (granny smith)
   • 1 kleine makreelfilet (met of zonder pepers gerookt)
   • wat zwarte sesamzaadjes (optioneel)
     

De dressing:

  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • zeezout en peper
snijbietsalade close

Bereiding:

Was de rucola, snijbiet en de appel.

Haal het bladgroen van de snijbietstengel en breek het in stukjes. Snij de snijbietstengel in kleine plakjes

Doe de sla en snijbietblad in een schaal of gelijk op een bord.

Snijd de appel in stukjes, verwijder het klokhuis.

Verdeel de stukjes appel, makreel, pistachenoten en  over de sla.

Klop de dressing en verdeel deze over de salade.

Bestrooi tenslotte met het zwarte sesamzaad.

Geniet van deze heerlijke maaltijdsalade!

Aan deze receptenruil doen de volgende healthy bloggers mee:

http://www.peachypaleo.nl/
http://www.mesaverdeblog.nl/
http://www.kiwienzo.nl
http://www.eatpurelove.nl/
http://foodquotes.nl/
https://www.devoedzamekeuken.nl/
http://www.youngvoedingsadvies.nl/
http://www.brndstf.nl/
https://dayennefoodblog.com/

Leave a Comment