Testje: I sea pasta

Vaak pluis ik bij de Albert Heyn het vak met superfoods en aanverwanten producten uit, elke keer ontdek ik weer iets nieuws waar ik graag mee wil experimenteren. Nu zag ik de zeewierpasta staan van I Sea Pasta. Best een prijzig pak van rond de 5 euro, maar het beloofde 5 porties dus dan viel het wel weer mee. Ik ben een grote fan van zeeplanten. Zeewier en zeekraal eet ik regelmatig door het hoge gehalte aan jodium. Jodium is belangrijk voor het goed functioneren van je schildklier en wordt eigenlijk te weinig gegeten, aangezien het van nature niet in veel producten voorkomt en voornamelijk aan brood en zout wordt toegevoegd.

Pak zeewierpasta

 

Het eerste wat me opviel toen ik het pak open maakte, dat het er echt exact uit ziet als het zeewier dat in grote hopen op het Nederlandse strand ligt. Het blijkt ook echt van het strand geplukt te worden, maar dan van een biologisch deel in Ierland (hoe dat biologisch kan zijn?). Het ruikt wat ziltig maar dat lijkt me vanzelfsprekend, het is afgespoeld en verder helemaal onbewerkt.

Je kunt de zeewierpasta op twee manieren maken, de geweekte variatie of de gekookte variatie. Ik koos ervoor om het te koken, want ik had het gevoel dat het anders iets teveel een stevige bite zou hebben. Omdat ik niet zo goed wist wat ik verder met de pasta moest heb ik maar mijn favoriete traditionele pasta gemaakt, met olijfolie, groente, oesterzwammen en buffel mozzarella.

Zeewierpasta 2

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Een half pak zeewierpasta (iets minder)
  • Bakje oesterzwammen
  • 1 knoflook
  • 1 rode ui
  • handje spinazieblaadjes
  • handje cherry tomaatjes
  • 1 buffel mozzarella
  • olijfolie
  • zeezout/peper

 

Zeewierpasta

Bereiding:

De zeewierpasta heb ik 15 minuten laten koken (kan ook 20 minuten in warm water laten weken) met een klein beetje keltisch zeezout

In de tussentijd heb ik het uitje en knoflook fijn gesneden

De oesterzwammen schoon gemaakt en in reepjes gesneden (om z’n smaak te behouden kun je paddestoelen beter schoonmaken met een borsteltje en niet met water)

De tomaatjes heb ik gehalveerd en de buffel mozzarella in kleine blokjes gesneden en met peper en zeezout bestrooid

In een wokpan (of hapjespan) heb ik de knoflook en ui zachtjes laten smoren totdat het glazig werd

De oesterzwammen kun je bij de ui en knoflook voegen en even wat harder laten bakken

Vlak voordat de 15 minuten van het zeewier om waren heb ik de tomaatjes en spinazie aan het warme mengsel gevoegd

De zeewier afgieten en bij de rest voegen in de wokpan,

Op het laatste moment de mozzarella toevoegen,  het geheel doorscheppen en op smaak maken met peper en zout.

 

Conclusie:

De smaak van de zeewierpasta was best goed. De bite wat rubberig en dat stond me een beetje tegen (wellecht nog iets langer koken). Daarbij had ik ook een te groot portie voor mezelf gemaakt, waardoor ik de helft van het bord moest laten staan. Het is dus echt enorm voedzaam.

Door het hoge gehalte van jodium en de voedzaamheid zal ik het zeker nog een keer kopen en maken. Waarschijnlijk zal ik dan een wat meer overheersende saus maken, want met een goedgevulde tomatensaus lijkt het me ook lekker.

1 Comments

 • Marieke 17 april 2017 at 06:02 - Beantwoorden

  Hoi!

  Leuke review! Wij eten dit wekelijks omdat we als gezin te weinig uit de zee eten ;). Heerlijk met een tomatensaus! Restanten pasta vries ik gewoon in trouwens. Groetjes Marieke

Leave a Comment