Weggeefactie: Easy Peasy Lunchbox

Easy Peasy voor mee naar school (en werk)

Het derde boek van Easy Peasy is weer een schot in de roos. Na het kinderboek en familieboek is er nu een hele speciale editie gewijd aan de gezonde lunchtrommel. Op alle manieren proberen Claire van den Heuvel en Vera van Haren van Easy Peasy Kids het ons makkelijk te maken met hun Easy Peasy boeken. Gezond en gevarieerd eten hoeft niet moeilijk te zijn, maar soms heb je wel wat inspiratie nodig.

img_3623

Easy Peasy Lunchbox is een prachtig handzaam boek met meer dan 60 recepten voor in de trommel. Veel hele leuke recepten voor de kleintjes, maar net zo goed heel lekker voor volwassenen. De basis van alle recepten bestaat uit de dagelijkse benodigde voedingsmiddelen, eiwitten, vezels (vooral uit groente en fruit) en vetten. De recepten zijn zowel met als zonder gluten. Het is een mooie mix geworden.

lunchbox-ingredienten

 

Conclusie:

Het is een algemeen bekend probleem dat je in routine en herhaling valt als je een lange tijd hetzelfde doet. Zelfs ik betrap me op makkelijke en inspiratieloze lunchboxes voor de kinderen, vooral in de ochtend heb ik niet al te veeltijd en zin en ben ik allang blij als de doosjes met rauwkost meegaan. Met dit boek ben ik dan serieus aan de slag gegaan en heb mijn dochter (11 jaar) elke dag verrast met heerlijke lunchboxes. Allemaal zeer makkelijk te maken, goed voor te bereiden en de reacties waren meer dan positief.

lunchbox-collage

En dan natuurlijk nog even iets zeggen over de opmaak van het boek, weer zo prachtig met mooie foto’s. De inhoud van de bakjes zijn zo smakelijk weergegeven, je moet er wel mee aan de slag gaan. Daarnaast heel veel leuke visuele ideetjes en tips. Echt een boek om nog heel lang plezier van te hebben. Een echte aanrader!

 

img_3601

 

Wat kun je doen om dit geweldige boek “Easy Peasy Lunchbox” te bemachtigen:

Wij zijn benieuwd naar jullie reacties en heel veel succes. Volgende week zaterdag wordt de winnaar bekend gemaakt via Facebook.

Fijn weekend!

48 Comments

 • Leonie de Keizer 1 oktober 2016 at 08:09 - Beantwoorden

  Ik wil dit boek graag winnen, omdat het met drie pubers in huis ook een hele uitdaging is om ze ‘vrijwillig’ naar steeds gezonder over te laten stappen. Met dit boek een hoop inspiratie dat gezond ook erg lekker kan zijn. Hopelijk hoe ze zich daarna voelen zal zorgen dat ze het vaker gaan doen!!!

 • Nicky 1 oktober 2016 at 08:20 - Beantwoorden

  Superleuk! Voor m’n moeder, op de kleuterschool! Inspiratie voor 30 kleuters!

 • Mirjam 1 oktober 2016 at 08:36 - Beantwoorden

  Lunch bijbel? Dan leg ik die graag samen met de echte bijbel in mijn keuken en zo het woord bij de lunch voegen!
  Lijkt me een super mooi boek waar ik écht iets mee kan!

 • Monica 1 oktober 2016 at 09:13 - Beantwoorden

  Ziet er goed uit. Ideaal om leuke broodtrommels te bedenken voor mijn dochters, die altijd alproblemen hebben met hun saaie middaghap!

 • Susanne 1 oktober 2016 at 10:12 - Beantwoorden

  Ik zou dit boek graag aan een vriend cadeau doen die een dochtertje heeft

 • Anita H. 1 oktober 2016 at 11:00 - Beantwoorden

  Al vaak voorbij zien komen via blogs en zo, dit boek. En mijn interesse is / was zeker gewekt. Nu vind ik kookboeken per definitie interessant, zeker als ze uit de “gezonde hoek” komen. Maar als het dan ook nog gaat om gemakkelijk en lunch, ja, dan wordt het wel heel interessant. Als niet-tarwe-eter kom ik bij meeneemlunch al snel uit bij rogge knäckebröd met geitenkaas en wat reepjes paprika. Soms nog wat nootjes erbij. Inspiratie is zeer gewenst en eigenlijk ook wel nodig. En recepten voor kinderen zijn dan weer heel welkom voor als ik logees heb. Daar haal ik namelijk geen tarwebrood voor in huis en dan is het des te lastiger om iets te verzinnen (ik hou graag vast aan mijn principe voor gezond).

 • Munirih 1 oktober 2016 at 11:33 - Beantwoorden

  Super gaaf voor mijn oudste zoon van 8 jaar. Hij is bewust bezig met gezonde en lekkere dingen voor zijn lunchtrommel en tussendoortjes. Verder houdt hij enorm van koken❤

 • Els van Gestel 1 oktober 2016 at 12:14 - Beantwoorden

  Hallo,

  Wat een mooi inspirerend boek met goede tips en vooral ook nieuwe ideeën, het zou een aanwinst zijn voor onze school en werk lunchboxen.

 • Lynsey Jak 1 oktober 2016 at 14:26 - Beantwoorden

  De school waar mijn kinderen op zitten is steeds bewuster bezig, waardoor de kinderen ook steeds gezondere hapjes mee naar school moeten. Veel verder dan komkommer, tomaat en kaas kom ik niet. Daar zou dit boek mij heel goed bij kunnen helpen dus ?

 • Tamara 1 oktober 2016 at 14:39 - Beantwoorden

  Ik zou het boek heel graag winnen. Wij hebben 3 kindjes waarvan de middelste een moeilijke eter. Misschien krijg ik met dit boek inspiratie voor een gezondere gevarieerde broodtrommel ?

 • Barbara Huizenga 1 oktober 2016 at 19:15 - Beantwoorden

  Jaaaaa leuk!!! Hier twee zeer moeilijke goente eters dus alle inspiratie is welkom!

 • Inge Groenen 1 oktober 2016 at 19:41 - Beantwoorden

  Met dit gezonde, inspirerende kookboek
  hoef ik niet meer naar lekkere en verantwoorde lunchgerechten op zoek.
  Dan weet ik zeker dat ik de heerlijkste lunches op het werk en thuis op tafel zet
  en beleef ik veel eetpret.

 • Suzanne wanders 1 oktober 2016 at 20:10 - Beantwoorden

  WoW ja super graag! Eens ingekeken en super enthousiast en winnen is leuker dan kopen 😉

 • Willeke 1 oktober 2016 at 20:22 - Beantwoorden

  lijkt me een ontzettend leuk boek! Ik doe mee!

 • Siegried Verryt 2 oktober 2016 at 09:01 - Beantwoorden

  Ik ben zelf veel onderweg en heb mij gespecialiseerd in gezind on the road. Nieuwe inspiratie is altijd welkom

 • Sylvie 2 oktober 2016 at 14:34 - Beantwoorden

  Ik ben sinds kort bezig om bewuster te eten en dus ook voor mijn kinderen. Het zou een geweldige inspiratiebron zijn om meer te leren over diversiteit in lunches.

 • Ingrid 2 oktober 2016 at 14:48 - Beantwoorden

  Héél graag voor mijn puberende dochter zodat ik haar toch een gezonde trommel met eten mee naar de middelbare kan geven die er ook nog eens stoer uitziet, waar ze mee gezien mag worden. Met heerlijke lunches erin…

 • Anouck 2 oktober 2016 at 14:53 - Beantwoorden

  Na de eerste delen, deze om het meteen goed te doen en een gezonde routine te heb en als onze zoon over een maandje naar de ‘grote school’ gaat…..

 • Manon de jonge 2 oktober 2016 at 14:56 - Beantwoorden

  Mijn dochter heeft een bijzonder syndroom nml pws en gezonde voeding is heel erg belangrijk. Dit boekje geeft ons vast wat extra variatietips. Ook mijn zoontje kan er van mee profiteren

 • Carolien 2 oktober 2016 at 14:58 - Beantwoorden

  Leuk om door dit mooie boek weer nieuwe inspiratie te krijgen voor het vullen van de broodtrommeltjes van de kids.

 • Kate 2 oktober 2016 at 16:06 - Beantwoorden

  Mijn kinderen vonden het superleuk om mee te doen aan de challenge! Sindsdien zijn ze supergeinteresseerd in gezond eten mee naar school nemen. Dit boek kan ze daar zeker mee helpen!

 • Marlous 2 oktober 2016 at 16:53 - Beantwoorden

  Superleuk! Mijn zoontje (van 5) heeft sinds dit jaar een continuerooster en krijgt dus elke dag een gezonde broodtrommel mee. Extra inspiratie is altijd fijn, zeker met deze moeilijke groenteneter!

 • Liesbeth 2 oktober 2016 at 17:49 - Beantwoorden

  Lijkt me een geweldig inspirerend boek om van iedere lunch een klein gezond feestje te maken 🙂

 • Anneke R 2 oktober 2016 at 19:25 - Beantwoorden

  Dit boek lijkt me erg leuk voor de hoognodige variatie. Ik merk dat ik toch wel vaak hetzelfde mee geef/maak. Met 3 kinderen die ieder hun voorkeuren qua smaak hebben is de variatie niet altijd even groot (3 verschillende trommels is al variatie 😉 )
  Volgend jaar gaat de oudste naar de middelbare school, dan zou het fijn zijn als hij nog steeds genoeg mee neemt wat hem kan bekoren en waar hij genoeg voeding uit kan halen.

 • Kat leen 2 oktober 2016 at 19:48 - Beantwoorden

  Met drie kleine kieskeurige brooddoosetertjes in huis, lijkt dit boek me megagaaf om te winnen! Ik doe graag mee!

 • Anna 't H 2 oktober 2016 at 20:04 - Beantwoorden

  Jaaaaaaa, ik wil het boek dolgraag winnen om nog meer inspiratie te krijgen voor de lunchtrommels naar school, maar ook omdat ik vanuit de ouderraad druk ben met ‘de gezonde school’ en het boek dus ook goed voor school, de ouders en natuurlijk de leerlingen kan gebruiken.

 • Anneke Zoon 2 oktober 2016 at 20:36 - Beantwoorden

  Ik zou het boek zo graag willen winnen omdat ik van het overblijven op school een feestje wil maken voor mijn 3 meiden en een creatievere en gezondere lunchbox vulling wil dan alleen de boterham met hagelslag.
  Toch kom ik vaker niet verder dan havermoutpannenkoekjes en dat vinden de meiden dan ook weer snel saai.
  Dus ik ga duimen ?

 • Danielle 2 oktober 2016 at 22:00 - Beantwoorden

  Inspiratie en gezonde voeding, daar doe ik het voor!

 • Sandra 3 oktober 2016 at 05:52 - Beantwoorden

  Heb 2 jongens van 4 en 7. Ze eten beiden ‘als bouwvakkers’. De lunchtrommel probeer ik altijd te variëren, maar vanwege tijdgebrek kom ik toch vaak op hetzelfde uit. Dit boek zou top zijn om de trommeltjes spannender te maken.

 • Annette 3 oktober 2016 at 07:50 - Beantwoorden

  Het lijkt mij een superboek, ik probeer graag alle recepten/ ideeën uit. We hebben al zo gesmuld van de lekkere recepten en ideeën uit de lunchbox challenge, laat staan van alles uit dit boek ?

 • Nicolette 3 oktober 2016 at 11:07 - Beantwoorden

  Bij de lunchbox challenge bleek mijn dochter meer te lusten dan ik dacht, maar ook weer niet alles wat voorbij kwam. Ik experimenteer graag door om haar repertoire voor de lunch uit te breiden voorbij chocopasta met kaas (op dezelfde boterham, ja) 😉

 • Marieke Lieverdink 3 oktober 2016 at 15:42 - Beantwoorden

  Ik heb meegedaan aan de lunchbox challenge, maar merk dat ik een handzaam receptenboek fijner vind dan van een scherm lezen. Het is vooral de inspiratie voor variatie die ik erg goed vind. En houd me dus van harte aanbevolen ? en onze 3 koters ook, want die lusten tot nu tie bijna alles

 • Nele 3 oktober 2016 at 18:37 - Beantwoorden

  Ik wil dit boek graag winnen omdat ik als student niet veel improvisatie heb voor een heerlijke lunch. De meeste gaan altijd naar een mcdo of een pizzeria maar deze studente wil wel wat gezondere food tijdens de lunch dus alle hulp is welkom

 • Mascha 3 oktober 2016 at 21:14 - Beantwoorden

  Wat leuk! Meer inspiratie opdoen voor gezonde en aantrekkelijke lunches. Onze peuter gaat straks ook naar school en we zijn nu al lekker aan het oefenen. Maar stiekem doen papa en mama nu ook al mee 🙂

 • Esmeralda Groenland 4 oktober 2016 at 20:16 - Beantwoorden

  Lijkt me fijn om ideetjes op te doen!

 • Kelly Bais 5 oktober 2016 at 12:55 - Beantwoorden

  Lijkt me erg handig zou af en toe raak ik gewoon gefrustreerd om te bedenken wat ik moet klaar maken om te eten wat je handig kan meenemen. En dat er ook afwisseling in de lunch zit

 • Annelies Verrijdt 5 oktober 2016 at 12:56 - Beantwoorden

  Mijn lieve dochter Lore gaat volgend jaar naar school. Ze is nu al een kleine foodie =) maar voor de lunchbox heb ik nog inspiratie nodig! Dit boek zou zeker niet op de boekenplank blijven staan!

 • Sabine Kolken 5 oktober 2016 at 17:47 - Beantwoorden

  Onze zoon wordt eind november 4. Hij is dol op gezonde tussendoortjes, dit wil ik graag voortzetten in z’n trommeltje voor school. Maar wat past daar nu in en hoe wissel je het trommeltje leuk en lekker af? Daarom zou ik dolgraag dit boek winnen!

 • silvia 5 oktober 2016 at 19:29 - Beantwoorden

  Lijkt me een geweldig boek waaruit ik veel inspiratie kan op doen. Wat meer variatie, daar ben ik momenteel wel aan toe. Ben ook benieuwd of er ook echte seizoensproducten worden gebruikt. Ga zo door met je leuke blog!

 • Carmen 8 oktober 2016 at 07:57 - Beantwoorden

  Ik wil al een tijdje de kinderen wat anders en gezondere dingen dan meegeven dan de standaard boterham. Ik weet alleen niet waar te beginnen, de broodtrommels met meerdere vakken zijn al besteld , nu alleen de ideeën voor erin nog. Het is een aardige uitdaging aangezien mijn dochter een afkeer heeft tegen alles wat gezond is. Hopelijk brengt het boek mij op goede ideeën

 • Mar 8 oktober 2016 at 10:21 - Beantwoorden

  Op mijn werk (kdv) zijn we bezig met gezonde voeding te verzorgen voor de kinderen (0-4 jaar), maar vinden wij het nog maar wat lastig om keuzes te maken. Ook weten we lang niet allemaal wat voor alternatieven er te bedenken zijn die snel, gezond en lekker zijn voor de kinderen. Daarom zou dit boek een uitkomst zijn voor ons als juffies om de kinderen te laten smullen van gezonde spullen 😀

 • Kristin 8 oktober 2016 at 12:04 - Beantwoorden

  Graag zou ik het boek willen winnen, omdat mijn zoontje helemaal enthousiast werd van zijn ‘nieuwe’ lunchtrommel. Daarnaast werden ook de juffen en zijn klasgenoten nieuwsgierig en willen zij graag het boek als inspiratiebron gebruiken voor de gezamenlijke broodmaaltijd die ze elke woensdag hebben.

 • Esther 8 oktober 2016 at 14:16 - Beantwoorden

  Ik ben fan van Easy Peasy! En altijd op zoek naar nieuwe (lunch)inspiratie. Voor onze dreumes ben ik altijd erg bewust bezig (met onder anderen de lunch) en probeer ik voldoende af te wisselen. Toch vind ik het soms lastig. Mijn eigen lunchtrommel verdient ook nog wel wat extra aandacht 😉

 • Ynske 8 oktober 2016 at 15:14 - Beantwoorden

  De eerste twee boeken van Easy peasy vind ik erg inspirerend. Dit derde boek heb ik helaas niet voor mijn verjaardag gekregen. Het zou dan ook zeer leuk zijn om het te winnen.

  Nadat mijn vader gestorven is aan darmkanker en bij mijn moeder asbestkanker geconstateerd is, probeer ik steeds meer te letten op wat ik eet. Mijn kinderen zijn nog jong, dus als zij nu aan deze gezondere voedingswijze gewend raken, zal het makkelijker zijn voor hen om dit gedurende hun leven voort te zetten.

 • gerda 8 oktober 2016 at 19:39 - Beantwoorden

  Ik zou het boek graag winnen omdat we sinds de zomervakantie ons meer aan het verdiepen zijn in gezonde voeding en variatie in de lunchtrommels van de kinderen. Hoop dat ik nog niet te laat ben….!

 • Dagmar 8 oktober 2016 at 19:53 - Beantwoorden

  In mijn kookboekenverxaming mis ik nog één ding: een goed boek voor lunchgerechten die we op school/werk kunnen opeten! Schoot in de roos dus!

 • Paula 8 oktober 2016 at 21:07 - Beantwoorden

  Ik heb 4 kindjes. Allen met een ander eetpatroon. De 1 eet alles de ander bijna niets. Ik heb gemerkt dat ze het waarderen als er liefde in hun trommels zit. Een briefje, een broodje in een schattig vormpje. Ik wil graag wat meer gevarieerde liefde en gezonde voeding in hun trommels kunnen stoppen. Daarom zou ik heel graag winnen.

 • Cecile 8 oktober 2016 at 22:06 - Beantwoorden

  Wat zou het leuk zijn om dit te kunnen gebruiken vanaf de eerste dag op school. Mijn dochter start 24 oktober op de basisschool, geen betere start met de lunchtrommel dan vanaf dag 1!

Leave a Comment