• Categories

    Alles, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht

  • Comments

    10 comments



Verwarmende sinaasappel-pompoensoep

pompoensoep 524

 

Van alle pompoensoepen word ik blij, maar deze blijft mijn favoriet. Het verwarmende van de gember en zoetfrisse van de sinaasappel blijft deze soep me elke keer weer verrassen. Het wordt tijd om het met jullie te delen.

ingrediënten:

    • 1 middelgrote pompoen (voor 4 personen)
    • 1 sinaasappel
    • 3 sjalotjes
    • 2 knoflokkteentjes
    • 1 cm geraspte verse gember
    • 2 bouillonblokjes zonder E621 en gist
    • 1 liter water
    • gemengde pitten voor garnering
    • plukje koriander of peterselie voor garnering

bereiding:

fruit de knoflook en de sjalotjes in een pan met dikke bodem. Voeg daar de in stukken gesneden pompoen bij (schil mag je meekoken van de oranje pompoen)

Laat de bouillonblokjes oplossen in  wat gekookt water en voeg het met de 1,5 liter  water bij de groente, dit mag 10 minuten gaar koken

voeg aan het einde de geraspte gember toe

maak de sinaasappel goed schoon en rasp de schil, pers een sinnaasappel uit en voeg de sap en de rasp toe aan de soep, laat het nog een minuutje meekoken.

Haal de pan van het vuur en maak er een gladde soep van met de staafmixer

Voor de garnering gebruik ik een pittenmengsel van pompoenpitten, hennepzaad, zonnebloempitten en pijnboompitten.

 

Heerlijk voor een verwarmende lunch, voorgerecht of maaltijdsoep

Enjoy!

 

10 Comments

  • Linda 26 november 2013 at 22:50 - Beantwoorden

    Gemaakt vandaag, en echt heerlijk. Ik heb er alleen een stuk minder water ( bouillon) bij gedaan, anders was het wel erg dun geweest.

  • Alessandra Cantiniere 27 november 2013 at 12:05 - Beantwoorden

    Dank je wel Linda voor je oplettendheid! De bouillon is aangepast…

  • Sandra Nuesser 3 januari 2014 at 12:35 - Beantwoorden

    Waar vind ik bouillonblokjes zonder E621 en gist? Ben al een hele tijd daar naar op zoek.

  • Alessandra Cantiniere 3 januari 2014 at 20:36 - Beantwoorden

    Hi Sandra, de groente bouillonblokjes die ik gebruik zijn van de natuurvoedingswinkel, van het merk Hugli/Cenovis. Terrasana heeft ook misobouillon zonder gist en e nummers. Succes!

  • Masja 2 februari 2014 at 13:45 - Beantwoorden

    Heerlijke smaak heeft deze soep door de sinaasappel en gember. Ik doe de pompoenstukjes eerst nog in de oven voor de smaak.

  • Nynke 14 november 2014 at 10:42 - Beantwoorden

    Ik wil deze soep vanmiddag maken! Klinkt heerlijk. Ben even benieuwd wanneer ik de rasp van de sinaasappel toevoeg? Dank!

  • […] Oorspronkelijk van Alessandra Cantiniere! […]

  • Marleen van Goethem 7 mei 2015 at 21:54 - Beantwoorden

    Heb de soep vanmiddag gemaakt en er een beetje sambal oelek aan toegevoegd. Alessandra ben benieuwd of jij weleens sambal gebruikt. De soep was heerlijk!

    1. Pure Food Coach Alessandra 11 mei 2015 at 11:21 - Beantwoorden

      Hi Marleen, eigenlijk gebruik ik nauwelijks sambal, wel gebruik ik vaak verse rode peper. OOk lekker pittig!

  • Floris 12 januari 2016 at 22:12 - Beantwoorden

    Waarom mag er geen Gist in het bouillonblokje? En waarom mag er geen L-glutamaat in?

    Verder maak ik voor deze soep altijd lekker een beetje gefrituurde komijnzaad er bovenop. Is lekker knapperig en geeft een heerlijke Arabisch -Afrikaans tintje er aan.

Leave a Comment