Verslag Innerwave Detoxprogramma

Redelijk geruisloos heb ik net een volwaardige detox voltooid. Zonder al te veel mensen ermee lastig te vallen heb ik 17 dagen het detoxprogramma van Innerwave gevolgd. Een complete detoxset geleverd in een ferme doos met prachtig vormgegeven potjes, folders en boekjes. Ik kon niet wachten om te beginnen. Begin van de lente is dan ook een mooie tijd van het jaar om een detox te doen…

IMG_0485

 

Innerwave heeft een totaal detoxprogramma met drie fases. Voorbereiding, sap-periode en afbouw. Daarnaast een heel pakket aan supplementen en jawel….een set voor darmspoelingen (voor alles is een eerste keer). Een mooi boekje met uitleg en folders met menu’s voor alle dagen. Daarbij ook nog begeleiding van detoxcoach Patrick, de samensteller van Innerwave. Bij hem kon ik met al mijn vragen terecht.

Stap 1

 

Een voorbereidende periode, waarbij je redelijk wat moet laten staan voor een doorsnee persoon, maar voor mij betekende dat ik naast suiker, zuivel en tarwe, wat mijn gewone eetpatroon al is, vooral rood vlees, wijn en koffie moest laten staan. Nou heb ik met de eerste twee producten geen enkel moeite, maar aan koffie ben ik zowel lichamelijk als geestelijk verslaafd. En dat was te merken. Met brullende hoofdpijn ben ik drie dagen de dag door gekomen en ik kon nauwelijks functioneren (en dat van twee kopjes koffie per dag!!!) Gelukkig had ik een ziek kind en heb me heerijk naast haar genesteld en heb me de ontgiftingsverschijnselen over me heen laten komen.

Stap 2

Toen de daadwerkelijke sap detox begon (dag 6 t/m 13) was ik eigenlijk al behoorlijk fit en had nog nauwelijks ontgiftings verschijnselen. En dan natuurlijk de eerste darmspoeling. Ik zal niet in details treden, maar het viel reuze mee. Zeker als je een rustige plek kan vinden, waar je niet gestoord wordt door man en kinderen. De eerste keer was het heftigs kwa ontlasting, er kwam behoorlijk wat los, maar niet die hele harde slakken waar je wel eens van hoort. Maar ja, ik eet dan ook al drie jaar behoorlijk verantwoord. Door de dagelijkse Psyliumvezels (vullend en goed voor de darmwerking) heb ik geen hongergevoel gehad, ik heb me heerlijk uitgeleefd met mijn slowjuicer van Versapers, verschillende groentecombinaties in de sapjes…de een nog lekkerder dan de ander. Ook ben ik low impact blijven sporten. Een lesje bij de sportschool en een yin yoga was goed te combineren met de detox.

sappen collage

Stap 3

En dan is opeens de week voorbij en mag je weer bijna alles eten (behalve zuivel, suiker, tarwe en rood vlees). Mijn lichaam had daar nog niet echt behoefte aan in de eerste twee dagen, ook niet aan koffie (heel bijzonder). Ik maakte wat dikkere smoothies met een bite en begon met goed gevulde groente soepen. Na drie dagen was ik weer in mijn oude eetpatroon en voelde me fit en sterk. Mijn conditie is gelijk gebleven gelukkig.

smoothie in a bowl

Conclusie:

De hele detox was voor mij aangenaam verlopen. De begeleiding van Patrick van Innerwave was prettig en de folders en boekjes geven je genoeg houvast. Ook de menu’s zijn fijn om te volgen, zeker als je er niet al te veel aandacht aan wil besteden. Waar ik wel erg veel moeite mee had was het vinden van de rust en regelmaat binnen een druk, nieuwsgierig en aanwezig gezin. Als er tijdens een darmspoeling meerdere malen aan je deur geklopt wordt, vragen worden geroepen vanaf beneden en je door het dakraam wordt aangestaard door een immens grote zeemeeuw, dan begrijp ik al te goed waarom mensen naar tropische oorden vertrekken om lekker een weekje te detoxen, haha

Het effect is nog een beetje aftasten, ik merk dat ik naast een paar kilo’s lichter (was niet echt mijn doel, wel fijn) mijn darmen minder pijnlijk voelen en mijn energie in balans is. Als het goed is heeft de hele detox een langere werking op mijn lichaam en zal ik de “innerwave”  langzaam maar zeker uitrollen.

Ook leuk voor jou:

Hou deze site en facebook in de gaten, want binnenkort mag ik zo’n prachtig detox pakket van Innerwave twv € 125,- weggeven.

Kijk voor meer informatie over deze detox methode op www.innerwave.nl

 

3 Comments

  • José Dries 16 april 2016 at 07:35 - Beantwoorden

    Leuk om te lezen zeg! Ik zou ook heel graag eens een detox willen doen maar het lijkt me ook wel spannend.

  • Caro 16 april 2016 at 07:53 - Beantwoorden

    Dank je wel voor je kleurige en geurige omschrijvingen! Ik zit midden in een stressvolle (en spannende en gave!) periode. Met in mijn geval, stress-eten (veel en snel). Ik ga dit zeker onderzoeken, mijn lijf verlangt naar een gróóóte schoonmaak! Succes, ik ben benieuwd naar de effecten over een tijdje.

  • […] Next Post […]

Leave a Comment