-
Categories
Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Tussendoortje
-
Comments
3 comments
Hummus traditioneel met mango
De Noord Afrikaanse humus kan op vele manieren worden gegeten. Maar de traditionele humus van kikkererwten is toch wel mijn favoriet. Zeker nu ik Ras- el-Hanout (spreek uit als Haenoet) heb ontdekt. Tjonge jonge wat is dat toch lekker…
Ingrediënten:
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blikje of potje kikkererwten, uitgelekt en het vocht bewaard
- 1 eetlepel tahin
- 1 dessertlepel Ras el Hanout
- halve Mango
- verse koriander
- paprikapoeder
Ingrediënten Ras el Hanout zelf fijn vezelen:
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel zwarte peper korrels
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel korianderzaad
- 1 theelepel gemalen kaneel
- 0.25 theelepel geraspte nootmuskaat
- 0.25 theelepel kardemomzaad
- 0.25 theelepel paprikapoeder
- 0.25 theelepel gemalen kurkuma
- 0.25 theelepel zeezout
- 0.25 theelepel gemalen piment
- 4 kruidnagels
Bereiding:
De kikkererwten in blender of keukenmachine met 1 theelepel bewaard vocht tot een glad mengsel pureren. Knoflook, tahin, zeezout en ras el hanout toevoegen. Tot gewenste consistentie pureren, naar smaak eventueel aanlengen met het bewaarde vocht of olijfolie. In de koelkast zetten alvorens op te dienen.
Voor het opdienen een plakje mango toevoegen aan de humus en garneren met koriander en (of peterselie, zoals op de foto). Ook mooi om er wat rode paprikapoeder overheen te strooien voor een beetje contrast in kleur.
Enjoy!
3 Comments
Kleine correctie, hanout spreek je uit als henoet, niet hanoet
Hoe lang kun de Hummus bewaren? En kun je het ook invriezen?
Lekker recept!
Leave a Comment