• Categories

    Alles, Hoofdgerecht

  • Comments

    0 comments



Andijviestamppot met bloemkoolpuree

andijvie stamppot

Dit stamppotje smaakt heerlijk licht door de bloemkoolpuree, de gezouten pitjes en zeekraal maken het helemaal af. Dit gerecht is heerlijk in de winter en lauwwarm ook zeker aangenaam om te eten in de zomer.

Ingrediënten voor 2 a 3 personen ( of 2 volw en 2 kinderen) :

    • 1 grote bloemkool
    • stronk andijvie
    • 2 stukjes kabeljauw met huid
    • 1 ei
    • peper
    • zeezout
    • verse of gedroogde zeekraal
    • nootmuskaat
    • handje gemengde pitten

Extra benodigdheid:

Staafmixer

Bereiding:

De puree
1. Snij de bloemkool instukken en laat ze gaar koken in snuf zout.
2. Als ze gaar zijn afgieten, ei en klontje boter toevoegen
3. Pureer het tot een gladde puree met de staafmixer
4. zet de puree weer even op het vuur om het ei te laten stollen.
5. op smaak maken met nootmuskaat, peper en zeezout

De Groente
1. was en snij de andijvie in dunne reepjes
2. schep de andijvie door de bloemkoolpuree tot de verhouding 50/50 is
3. bewaar de rest van de andijvie voor bijv een groene smoothie

De vis
1. wrijf de vis in met zout en peper
2. bak hem op de huid in een klont kokosolie, na 5 minuten omdraaien en afbakken tot het gaar is.

Topping:

1. Rooster de pitten zonder vet in een koekenpan
2. Spoel de zeekraal af en snij het in kleine stukjes

Leave a Comment