• Categories

    Alles, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht

  • Comments

    3 comments



Aubergine Kikkererwtensoep

aubergine kikkererwt soep

Ingrediënten voor 4 personen:

    • 2 aubergine
    • 2 rode paprikas
    • pot kikkererwten
    • 2 tenen knoflook
    • 3 sjalotjes
    • halve rode peper (optineel)
    • 1 kleine eetlepel Ras el Hanout (zonder e-nummers)
    • 2 gekookte eieren
    • verse koriander
    • 1 liter water
    • 2 bouillonblokjes zonder e-nummers
    • lepel kokosvet
    • olijfolie
    • extra nodig: Staafmixer

Bereiding:

Snij de sjalotjes en knoflook klein, haal de  zaadjes uit de rode peper en snij ook heel fijn. Fruit ze in het kokosvet in een soeppan met dikke bodem.

De aubergines en paprika kunnen in gelijke stukken worden gesneden en even meegebakken bij ui en knoflook

Voor het water met bouillon toe en laat het 10 minuten doorkoken tot groente gaar is.

In de tussentijd de kikkererwten goed afspoelen met koud water tot alle schuim (saponine) er vanaf is gespoeld

De eieren goed hard koken en in stukjes snijden

Als de groenten klaar zijn de pan van het vuur en de ras el hanout toevoegen met de kikkererwten. Met de staafmixer pureren tot gladde soep.

Serveren met een half ei per kom in het midden met verse koriander en een scheutje olijfolie.

Optineel: Feta ipv ei is ook lekker.

Bon appetit!

 

 

 

3 Comments

  • Machteld 22 maart 2014 at 14:04 - Beantwoorden

    gemakkelijk te maken en erg lekker!

  • Marleen 13 juni 2015 at 22:31 - Beantwoorden

    Heerlijke soep!

  • Aletta 22 juni 2015 at 10:53 - Beantwoorden

    makkelijk en erg lekker!

Leave a Comment