• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Lunch, Tussendoortje

  • Comments

    1 comments



Bakbanaan Chips

bakbanaan 1

Al meerdere malen heb ik een bakbanaan gekocht om vervolgens weg te gooien omdat ik niet zo goed wist wat ik er mee aan moest. Nou hou ik helemaal niet van voeding weggooien, dus moest ik mezelf wel even gaan inlezen voordat ik weer een bakbanaan zou aanschaffen. Waarom heb ik zo’n interesse in de bakbanaan? Ten eerste omdat ik de bakbanaan op vele gezonde voeding sites voorbij zie komen en ten tweede de bakbanaan wordt verkocht in de buurtsuper waar ik dagelijks mijn boodschappen doe…of te wel, ik wordt dagelijks met de bakbanaan geconfronteerd (haha)

Wat maakt de bakbanaan anders dan een gewone banaan:

De bakbanaan bevat een hogere dosis aan zetmelen en minder water dan een gewone banaan. Daardoor is het harder van substantie en ook iets minder zoet. De bakbanaan kun je dan ook beter niet rauw eten. De smaak van de bakbanaan komt eerder overeen met een zoete aardappel.

Wat maakt een bakbanaan gezond?

De zetmelen die in de bakbanaan zitten worden ook wel resistente zetmelen (resistant starch) genoemd. Deze zetmelen worden nauwelijks verteerd door je darmen, maar is wel een goede voeding voor je darmflora, het helpt zelfs bij het herstellen van een beschadigde darmflora. Daarnaast krijg je snel een vol gevoel van deze zetmelen en het werkt ondersteund de vetverbranding.

Bakbanaan voor beginners:

Dit recept is zo makkelijk en een hele leuke manier om kennis te maken met de bakbanaan. Ik heb er niet lang van kunnen genieten, want de kinderen mochten meeproeven en vonden het heerlijk, bakje was dus heel snel leeg!

Ingrediënten:

    • 1 bakbanaan
    • eetlepel kokosvet
    • snuf keltisch zeezout (fijn gemalen)

Bereiding:

bakbanaan 2

Haal de schil van de bakbanaan en snij de bakbanaan in dunnen plakjes.

Verhit het kokosvet in een bakpan.

Laat de plakjes banaan bruin worden in de pan.

Als ze bruin zijn (vrij snel) haal je ze uit de pan en leg ze even op keukenpapier.

Een snuf zout erover en probeer het af te laten koelen, dan komt de smaak nog beter tot z’n recht.

 

Enjoy!

En nee, een bakbanaan kun je helaas niet vervangen door een gewone banaan…..

 

1 Comments

  • Bernadette Duijndam 15 mei 2018 at 09:52 - Beantwoorden

    Beste Alessandra,

    Mijn zoon mag geen:
    EI, VLEES, ZUIVEL, GLUTEN, SUIKER, FRUIT, KRUIDEN, NOTEN EN PINDA’S
    En voor wat overblijft: HISTAMINEVRIJ!!!

    Hij heeft al: boekweitpannekoeken van boekweitmeel, rijstmeel en ghiazaadjes, zonder beleg.
    Kokosyoghurt met havermout (zelfs twijfelachtig of dit goed gaat hij heeft nog steeds pijn in zijn buik en kan hij nog steeds niet naar school!)

    Wie weet een ontbijt/beleg voor hem??

    Trouwens ideeën voor diner mag ook, hij eet nu alleen groenten en rijst
    En liefst niet teveel werk (ja, ik ben er ook nog .. )

    Help ons aub ..! 

    Alvast reuze bedankt!!

    Met vriendelijke groet,

    Bernadette Duijndam
    Ps hij is in behandeling bij orthomoleculair arts drs. Geiske de Ruig

Leave a Comment