• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Tussendoortje

  • Comments

    6 comments



Boerenkoolchips uit de oven

boerenkoolchips

Boerenkool chips is iets wat ik steeds tegen kwam op verschillende healthy sites en nog niet de moeite had genomen om te maken. Totdat ik nog net even voor sluitingstijd op de markt naar mijn biologische groenteboer ging en hij me een mega zak met boerenkool meegaf, ¬†want het zag er niet zo mooi meer uit. Ik zag er niets vreemds aan, dus heb ik het met liefde in ontvangst genomen. Laat op de markt komen heeft nadelen (alle pompoenen waren op) en dus ook z’n voordelen!

Ik heb ze dus dezelfde avond nog gemaakt. En inderdaad ze zijn super makkelijk te maken, crispie en verrassend lekker.

Ingredienten:

    • 5 boerenkoolbladen
    • 3 eetlepels olijfolie
    • theelepel zeezout

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden

Haal van de bloerenkool de groene bladeren van de nerf en doe ze in stukjes in een mengbak

Schenk de olijfolie en het zeezout erbij en meng de boerenkool goed in de bak

Verspreid de boerenkool op een met bakpapier bedekte bakplaat, zorg dat de blaadjes niet over elkaar heen liggen.

Zet de boerenkool ongeveer 15 minuten in de oven, als het niet knapperig genoeg is doe je ze nog iets langer tot max 20 minuten totaal.

 

Variaties:

Voeg voor het bakken toe:

edelgist (kaas smaak)

kurkuma/zwarte peper

chili vlokken

gerookte paprika poeder

gember poeder

 

 

6 Comments

Leave a Comment