Taart & Koek

  • Categories

    Alles, Taart & Koek

  • Comments

    7 comments



Clafoutis met pruimen en kersen

Taart-clafoutis-kers-pruim

Clafoutis is een heerlijk Frans taartje dat wordt gemaakt met kersen. Dat kan natuurlijk ook met ander fruit, daar doe ik niet moeilijk over. Alle rode vruchten, behalve aardbeien lenen zich er goed voor.

ingredi├źnten:

    • 4 eieren
    • 2 bananen
    • 100 gr Amandelmeel
    • Dessertlepel vanillepoeder
    • Rasp van halve citroenschil
    • Sap van 1/4 citroen
    • 4/5 pruimen
    • Snufje zout

bereiding:

Banaan in de oven op bakplaat zwart laten worden totdat hij openbarst. Ongev 10 minuten in 200 graden. Daarna bij eieren, meel, citroensap en rasp, zout voegen en met de staafmixer een glad beslag maken.
Het deeg in bakblik of ovenschaal gieten en daarna versieren met zoet zomerfruit: kersen/pruimen/blauwe bessen
Ongev 15/20 minuten in oven van 220 graden.
Enjoy!

Lauw warm opeten is het lekkerst, enjoy!

7 Comments

  • Wolkers 12 maart 2014 at 16:34 - Beantwoorden

    Waarom zit er geen foto bij dit recept?

  • Spunky Mindfood 29 mei 2014 at 14:25 - Beantwoorden

    Vanillepoeder als in vanilleextract (vloeibaar?) of… vanillesuiker?

  • Sandra 29 mei 2014 at 15:07 - Beantwoorden

    Vanillepoeder kan je kopen bij een natuurdrogist/winkel. Het is geen suiker.

  • Alessandra Cantiniere 29 mei 2014 at 15:51 - Beantwoorden

    Inderdaad, vanille extract haal je bijvoorbeeld bij de ouderwetse drogist.

  • Alessandra Cantiniere 29 mei 2014 at 15:52 - Beantwoorden

    Foto is weggevallen, maar weer toegevoegd! dank!

  • MARLEEN 30 mei 2014 at 11:16 - Beantwoorden

    zou dit recept ook kunnen met een ander meel, bijv. rijstmeel of hazelnootmeel?

  • Jaimy 6 juni 2014 at 15:46 - Beantwoorden

    Hi,
    Ziet er heerlijk uit!! Misschien domme vraag maar banaan in de schil in de oven of zonder schil in de oven? Alvast dank!

Leave a Comment