• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Tussendoortje

  • Comments

    7 comments



Feta Bieslook Quinoabroodje

IMG_5012Als ik uit eten ga vind ik eigenlijk niets lastiger dan van het broodje met kruidenboter af te blijven die je vaak krijgt voordat je überhaupt besteld hebt. Niet omdat het nou zo lekker is, maar meer uit nostalgie en om de eerste trek te stillen…Daarbij vind ik het soms lekker om een broodje bij de soep of salade te eten. Verder mis ik brood verbazendwekkend weinig, er zijn zulke goede alternatieven…

Het bieslook-feta broodje van Quinoa meel is echt een goed en stevig alternatief. Het heeft wat weg van volkorenmeel, maar is volledig glutenvrij.

Ingrediënten voor ongel. 15 kleine broodjes:

    • 225 Quinoameel
    • 110 gr Fetakaas
    • 60 gr geraspte Parmezaanse kaas
    • 3 gr bakpoeder, na bicarbonaat
    • 1 ei
    • 125 ml rijstmelk
    • 4 grote eetlepels olijfolie
    • grote pluk verse bieslook
    • 5 gr zout

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 175 graden

Brokkel de fetakaas en voeg het bij het deeg.

Rasp de parmezaanse kaas fijn en voeg het ook toe

Daarna voeg je de bakpoeder, zout, olijfolie en het ei toe

Knip de bieslook in stukjes in het deeg

Op het laatste moment de rijstmelk.

Flink kneden, kan met keukenmachine of met de hand.

Als het te droog is voeg je wat rijstmelk en olijfolie toe.

 

Bekleed een muffinblik met kleine stukjes bakpapier, doe daar een balletje deeg in.

Ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Quinoa feta bieslookbroodje

Lauwwarm eten is het lekkerst.

Enjoy!

7 Comments

  • sandra 26 november 2013 at 23:57 - Beantwoorden

    lijkt me lekker, waar koop je quinoameel?

  • Alessandra Cantiniere 27 november 2013 at 12:44 - Beantwoorden

    Quinoameel van NatureCrops kun je kopen via mijn site bij Puur Mieke. Staat rechts van mijn blogs. Succes!

  • Nathalie 28 november 2013 at 23:05 - Beantwoorden

    Bakpoeder, kan het baking soda zijn of moet het echt bakpoeder zijn? En is de rijstmelk te vervangen door amandel- of kokosmelk?

  • Alessandra Cantiniere 28 november 2013 at 23:08 - Beantwoorden

    Bakingsoda gebruik ik ook, dat is nabicarbonaat 😉
    Amandel- of havermelk lijkt me beter combineren met feta dan kokosmelk, maar dat zou je zelf kunnen uitproberen….succes!

  • Ahmed 11 januari 2014 at 16:14 - Beantwoorden

    Ies heel vies!!

  • Alessandra Cantiniere 12 januari 2014 at 21:25 - Beantwoorden

    haha, ja quinoa meel heeft een aparte smaak, ik kan me voorstellen dat je er even aan moet wennen….

  • Erika 25 januari 2014 at 18:54 - Beantwoorden

    Was een beetje bezorgd over de ‘aparte smaak’ van quinoameel, maar ik vind de broodjes heel lekker!

Leave a Comment