• Categories

    Alles, Nagerecht, Taart & Koek, Tussendoortje

  • Comments

    5 comments



Frambozen cashew raw cheesecake

 

raw frambozen cashew

Het volgende taartrecept was mijn eerste stap op het gebied van taarten zonder suiker, zuivel en tarwe. Een succesvol recept van de site  www.mynewroots.org, een site waar ik vanaf het begin veel inspiratie heb opgedaan.

Inmiddels heb ik er al tientallen variaties op dit recept gemaakt, met mango, chocola, kaki, blauwe bessen…allemaal geweldig lekker!

 

making of cashewtaartje

Ingrediënten:

Voor de bodem:

    • 125 gr amandelen
    • 125 gr zachte dadels
    • ½ theelepel zeezout
    • 1 eetlepel kokosvet

Voor de vulling:

    • 375 gr rauwe cashewnoten (minstens 5 uur late weken, een nacht is nog beter)
    • 1 desert lepel vanille
    • 2 limoenen
    • 80 ml honing of agave (nu zou ik kiezen voor kokosbloesemsuiker)
    • 80 ml koksvet
    • 200 gr frambozen

Bereidingswijze:

Voor de bodem:

  • Leg bakpapier in de taartbodem
  • Plaats de amandelen en dadels met zout en kokosvet in de keukenmachine en laat het mengen tot het een plakkerig geheel wordt. Als het geheel aan elkaar blijft plakken op de bodem van het taartblik leggen. Leg er weer wat bakpapier over en hard aandrukken met een plat voorwerp.

 

Voor de vulling:

  • Verwarm de kokosolie en de honing samen in een steelpannetje op een laag vuurtje.
  • Voeg alle ingredienten in de blender (behalve de frambozen) en laat het op volle kracht draaien tot er een gladde substantie ontstaat.
  • Giet 2/3 van de vulling over de notenbodem en verdeel het over de bodem.
  • Voeg bij de andere 1/3 deel van de vulling de framboos en limoenrasp, even mixen en ook verdelen over de eerste vulling.
  • Plaats het in de vriezer tot het stevig voelt en serveren
  • Als er iets overblijft (nauwelijk voor te stellen) kan je het terugplaatsen in de vriezer. Half uur voor het opdienen uit de vriezer halen.

Enjoy!

 

5 Comments

  • moniek 10 april 2014 at 20:22 - Beantwoorden

    Beste pure food coaching,

    Wat een leuke tips en ideeën lees ik op deze site.
    Nu lijkt het mij super om deze frambozen cheesecake temaken. Maar nu heb ik een paar vraagjes. Waar kan ik de cashewnoten en amandelen voor vervangen en de limoenen.
    Onze zoon van 4 en half heeft ook een intolerantie voor citrus en noten.
    Verder kan ik echt heel veel ideeën en tips van je gebruiken.
    Bedankt daar voor.
    Met vriendelijke groet,
    Moniek Rozenberg

  • Linda 15 november 2014 at 16:44 - Beantwoorden

    Deze taart lijkt me echt heerlijk en wil ik zeker maken. Nou las ik het recept even door, maar is het de bedoeling dat je alleen het limoenrasp gebruikt of ook het sap?

  • Anne 13 december 2014 at 12:09 - Beantwoorden

    Het is een heerlijke taart! Limoen had ik niet, maar citroen wel, dus een klein beetje anders.

  • Valerie Van Bever 19 april 2015 at 13:58 - Beantwoorden

    Superlekker en heel makkelijk! Top receptje.

  • […] Monday Favorite De eerste website waarvan ik ooit echt onder de indruk was is van de Canadese Sarah Britton met My New Roots, de “gezonde taart” de frambozen “Cashew dream” van haar site, was de eerste die ik ooit gemaakt heb….na die ene taart volgden nog vele variaties en heb ik deze cashew taart ook opgenomen in de bakworkshop van Pure Food Coaching. Link naar mijn variant: http://www.purefoodcoaching.nl/recepten/frambozen-cashew-raw-cheesecake/ […]

Leave a Comment