• Categories

    Alles, Bijgerechten, Hoofdgerecht, Lunch, Salade

  • Comments

    0 comments



Gebakken courgettes op Italiaanse wijze

courgettes gebakken

De courgettes in Italie heten zucchini en zijn voornamelijk klein, stevig en heel smaakvol, zo anders dan die grote joekels in Nederland, die eigenlijk heel waterig smaken. Tegenwoordig zie je de kleine courgettes steeds vaker en ik zou zeggen; grijp je kans, want ze zijn er waarschijnlijk alleen in sept/okt/nov.

Deze week heb ik dus al twee keer zucchini gegeten bij de lunch en avondeten en er zullen nog meerdere dagen volgen….

Basis recept van gebakken zucchini op Italiaanse wijze:

Ingrediënten voor 4 personen

    • 8 kleine zucchini
    • 1 grote teen knoflook
    • een halve rode ui
    • een eetlepel Italiaanse kruiden
    • Zeezout en peper
    • Olijfolie extra vergine

Bereiding:

Snij de courgettes in dunne plakjes

Hak een knoflookje heel fijn en snij de rode ui in dunne ringen

Verwarm in een bakpan (liefst met deksel) een grote eetlepel olijfolie en fruit de knoflook en ui bruin

Voeg de courgette toe aan de knoflook en ui, maak het op smaak met zeezout en Italiaanse kruiden en laat het gaar smoren met een deksel op de pan

Variatie 1: voeg er gaar gekookte broccoli aan toe

Variatie 2: bak groene asperges mee

Variatie 3: bak een handje pijnboompitten mee

 

zucchini

Zowel voor de lunch als avondeten gebruik ik grote hoeveelheden groente. In de avond met twee homemade hamburgers en bij de lunch met twee gebakken eieren met gesmolten geitenkaas en alfalfa.

Buon Appetito!

 

Leave a Comment