• Categories

    Alles, Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Tussendoortje

  • Comments

    14 comments



Glutenvrije Kaiserschmarren

kaiserschmarren

Wie ooit wel eens in Oostenrijk is geweest kan het niet ontgaan zijn dat de Oostenrijkers dol zijn op Kaiserschmarren. Een zoete omelet/pannenkoek met heel veel poedersuiker en meestal geserveerd met een warme saus, zoals vanille- of kersensaus. Ook ik kon het niet weerstaan en heb stukjes geproefd van mijn kinderen die angstvallig hun arm om hun bord hebben gehouden. Want als je eenmaal begint ben je niet meer te stoppen. Na een heerlijke skivakantie in de Oostenrijkse bergen en een dagelijkse verleiding van Kaiserschmarren heb ik gelijk de volgende ochtend na aankomst thuis een variant gemaakt die redelijk in de buurt kwam. Het is in ieder geval heel smakelijk en feestelijk en de kinderen vonden het jammie!

Ingrediënten (voor 6 porties):

    • 100 gr kokosmeel
    • 200 gr boekweitmeel
    • 1/2 liter amandelmelk
    • water of spa rood naar behoefte
    • 8 eieren
    • 1 desertlepel vanillepoeder
    • snufje zout
    • handje rozijnen
    • poedersuiker van kokosbloesem van Amanprana
    • raw donkere agave siroop of appelstroop
    • kokosvet

 

Bereiding:

Maak een glad beslag van de meelsoorten, eieren en amandelmelk.

Voeg er water aan toe totdat het echt een vloeibaar pannenkoekenbeslag wordt.

Daarna voeg je het zout, vanillepoeder (geen vanillesuiker) en rozijnen (hoe meer hoe zoeter) toe.

Verwarm een klontje kokosvet in een koekenpan en schenk het beslag in de pan (wel een halve centimeter dik)

Laat het rustig bruin worden en snij het met een spatel in reepjes.

Draai de reepjes om e hak ze weer in stukjes. Als alles gaar is dan kun je het op een bord serveren met poedersuiker en naar wens wat agavesiroop of appelstroop erover heen.

Guten Appetit!

 

 

14 Comments

Leave a Comment