• Categories

    Alles, Ontbijt, Tussendoortje

  • Comments

    1 comments



Granola

granola

De eerste keer dat ik granola at was 8 jaar geleden in New York. Daar kon je op elke hoek van de straat yoghurt met granola en vers fruit eten. Granola is een hele luxe müesli uit de oven, heerlijk knapperig en vol met lekkere ingrediënten. En eindelijk heb ik me er eens aan gewaagd. Zelf granola maken, super simpel en toch kwam ik er niet toe. Nou moet ik zeggen dat ik verliefd ben op de granola van de Groene Zusjes, dus dat valt niet makkelijk te evenaren.

Wat heb je nodig:

    • 3 bekers Havervlokken
    • 1  1/2 beker met rauwe pecannoten, cashewnoten en amandelen
    • 1 kleine beker kokosschaafsel (groot)
    • 1 eetlepel pompoenpitten
    • 1 eetlepel zonnebloempitten
    • 2 eetlepels honing
    • 2 eetlepels gesmolten kokosvet
    • 1 dessertlepel kaneel
    • snufje zeezout 

granola bakblik

 

Bereiding:

verwarm de oven op 160 graden

verwarm de kokosolie en laat het even afkoelen

alle andere ingrediënten meng je goed in een bak, probeer de klonten honing klein te maken.

voeg de wat afgekoelde kokosvet toe en meng het nogmaals goed door.

Strooi het mengsel op bakpapier op een bakblik en zet ze ongeveer 30 minuten in de oven (check even bij 25 minuten om te kijken dat het niet te bruin wordt).

Als de granola uit de oven komt is het nog kleverig en zacht. Laat het goed afkoelen en dan wordt het vanzelf knapperig.

Na het bakken kun je eventueel cranberries of rozijnen toevoegen (niet mee laten bakken, want dan drogen ze uit).

 

Heerlijk ontbijt of tussendoortje na het sporten. Serveren met Griekse-, Rechtsgedraaide-, Schapen- of Geitenyogurt

 

1 Comments

  • Nicole 31 mei 2017 at 12:47 - Beantwoorden

    Al veel granola’s geprobeerd, maar deze is wel erg lekker! Op zondag maak ik de helft van t recept, doe het in een pot en eet daar heerlijk de hele week van!

Leave a Comment