• Categories

    Alles, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht

  • Comments

    2 comments



Italiaanse Minestrone soep

Minestrone newDe traditionele Italiaanse groente soep is al jaren een favoriete soep bij ons thuis. Niet alleen omdat het heel lekker is , maar ook omdat het heel snel klaar te maken is. Binnen 15 minuten heb je een heerlijke soep op tafel. Origineel is het een heldere tomaten-groente bouillon met pasta, heerlijk, maar past helaas niet meer in mijn voedingspatroon. Daarom heb ik de pasta vervangen voor kikkererwten, om zo wel een volwaardige maaltijd eruit te kunnen halen.

Deze soep bestaat uit een basis aan groenten, courgette, paprika en wortel, daarnaast kun je variëren. Een heerlijke soep om je ijskastla eens mee uit te ruimen.

Suggesties om toe te voegen:

aubergine, broccoli, zoete aardappel, pompoen,venkel, selderijstengel, enz

Als je liever geen peulvruchten eet, kun je de kikkererwten ook vervangen met zoete aardappel, is ook ook lekker voedzaam.

Ingrediënten:

    • 1,5 liter water
    • 3 bouillonblokjes (zonder gist en E nummers)
    • 3 dessertlepels tomaten puree
    • 1 cougette
    • 2 wortels
    • 1 rode paprika
    • potje kikkererwten
    • 1 eetlepel Italiaanse kruiden
    • verse basilicum
    • Zeezout en peper
    • olijfolie extra vergine
    • geraspte pecorino 0f parmezaanse kaas (optioneel)

Bereiding:

Zet een pan man water op het vuur met het bouillon eraan toegevoegd.

Snij de groenten in blokjes en kleine stronkjes

Spoel de kikkererwten af tot al het schuim van de kikkererwten is verdwenen

Als het water kookt zet je de keukenwekker op 7 minuten. Eerst voeg je de wortel toe, twee minuten later de zachte groentes, laat het nog 5 minuten koken.

Voeg aan het einde de kikkererwten, kruiden en tomatenpuree toe.

Soep op smaak brengen met peper en zeezout.

Laat de soep weer warm worden en klaar!

Garneren met verse kruiden, zoals basilicum of peterselie en een scheutje olijfolie voor de gezonde vetten.

 

Buon Appetito!

 

Servies afkomstig van Ander Nog Iets uit Haarlem

2 Comments

  • Reny 14 februari 2014 at 21:13 - Beantwoorden

    Buon appetito a te, cara! Vroeger – in mijn vorige leven met Italiaanse schoonfamilie – zo vaak gegeten! Heerlijk! En goed idee met kikkererwten! Zouden witte fagioli ook lekker zijn?!

  • suzan 24 november 2014 at 16:16 - Beantwoorden

    een heerlijk soepje wat iedereen in ons gezin heerlijk vond. Makkelijk te maken ook!!

Leave a Comment