Recepten

  • Categories

    Alles, Hoofdgerecht

  • Comments

    9 comments



Kabeljauw, bataat puree en zeekraal

hoofdgerecht-paleo-bataatpuree-kabeljouw-zeekraal-courgette

Zeekraal is een groente dat zijn ziltige smaak te danken heeft omdat het in zout water groeit. In Nederland wordt het in Zeeland gekweekt. Heerlijk te gebruiken bij vis, vooral een vis met een neutrale smaak zoals kabeljouw.
Het zoute van de zeekraal, het zure van de kappertjes en het zoete van de bataat geeft een absolute smaakexplosie.

Ingrediënten voor 2 personen :

    • 2 middelgrote bataten
    • 2 stukjes kabeljauw met huid
    • handje zeekraal
    • halve courgette
    • 1 dessertlepel kappertjes
    • grote klont roomboter
    • lepel kokosvet
    • 1 ei
    • peper
    • zeezout
    • verse peterselie
    • nootmuskaat

Extra benodigdheid:

Staafmixer

Bereiding:

De puree
1. Schil de bataten en snij ze in kleine blokjes en laat ze gaar koken in snuf zout.
2. Als ze gaar zijn afgieten, ei en klontje boter toevoegen (laat de helft van de boter over voor de zeekraal)
3. Pureer het tot een gladde puree met de staafmixer
4. zet de puree weer even op het vuur om het ei te laten stollen.
5. op smaak maken met nootmuskaat, peper en zeezout
De Groente
1. snij de courgette in kleine blokjes
2. spoel de zeekraal af en dep het droog
3. verwarm een grote klont roomboter in een steelpannetje, smoor daarin de courgette (niet te gaar) en voeg de zeekraal en kappertjes toe, niet langer dan 5 minuten laten smoren.

De vis
1. wrijf de vis in met zout en peper
2. bak hem op de huid in een klont kokosolie, na 5 minuten omdraaien en afbakken tot het gaar is.

serveren met vers geknipte peterselie.

Buon Appetito!

9 Comments

  • Helen 28 december 2013 at 10:08 - Beantwoorden

    Super gerecht! Heel erg smakelijk, en de kappertjes en zeekraal geven het een rijke smaakbeleving. dit gerecht blijft in mijn keukenrepertoire.

  • Marja 31 december 2013 at 18:12 - Beantwoorden

    Heb het vorige week gemaakt: écht heerlijk.
    Morgen wéér! 🙂

  • Josina Brugmans 20 februari 2014 at 19:49 - Beantwoorden

    Heerlijk recept ook mooi om te zien
    En makkelijk te maken
    Dit ga ik zeker nog een keer maken

  • Josephine 11 maart 2014 at 14:40 - Beantwoorden

    Misschien een stomme vraag, maar waar kun je zeekraal kopen?

  • Alessandra Cantiniere 11 maart 2014 at 15:01 - Beantwoorden

    Geen stomme vraag hoor! Zeekraal kun je zowel bij groenteboer als visboer kopen…

  • Chantal artz 24 juni 2014 at 19:08 - Beantwoorden

    Zeekraal ook bij de AH te koop! Ligt bij de vis.

  • Janet 2 maart 2015 at 18:47 - Beantwoorden

    Dit is erg lekker ik heb bij de courgette 1teentje knoflook gedaan en de zeekraal vervangen door spinazie Daar er nu nog geen zeekraal is .iets meer zout gebruikt bij de spinazie dan gebruikelijk .en de bataat is natuurlijk zoet .dit eet ik volgende week weer .bedankt !!?

  • Rik 28 oktober 2015 at 19:56 - Beantwoorden

    Wat een heerlijk recept. Vandaag gemaakt. Kabeljauw op de huid niet kunnen krijgen. In plaats daarvan doradefilet genomen. Dat is ook een goede combi. Gaan we vaker maken. 😉

  • Pure Food Coach Alessandra 28 oktober 2015 at 22:57 - Beantwoorden

    Echt leuk om te horen Rik, dorade is ook heel lekker inderdaad!

Leave a Comment