• Categories

    Alles, Hoofdgerecht, Voorgerecht

  • Comments

    0 comments



Knolselderij puree met rode biet en kikkererwten

FullSizeRender

Uit het nieuwe en tweede boek “Easy Peasy Family” van Bluebelle Foodworks heb ik dit te makkelijke recept gemaakt en de kids loved it. Wel met een kleine aanpassing, eigenwijs als ik ben.

Ingredi├źnten:

    • Een grote knolselderij
    • 3 rode bieten rauw
    • 1 glazen pot kikkererwten (ongev 350 gr)
    • Klontje roomboter
    • 1 ei
    • theelepel kardemom
    • zeezout en peper
    • extra optie 1: een fijn gesneden appeltje er doorheen scheppen
    • extra optie 2: handje pijnboompitjes voor de garnering
    • extra optie 3: fijn gesneden verse peterselie erdoorheen en garnering

Bereiding

Snij de knolselderij in grote stukken en kook het met een schepje keltisch zeezout

In de tussentijd kun je de bieten raspen met de hand of keukenmachine

De kikkererwten heel goed afspoelen totdat alle sop weg is gespoeld

Als de knolselderij is gaar gekookt kun je het afgieten (ongeveer 10 minuten). Doe er een klontje roomboter bij en een ei en maak er een gladde puree van met de staafmixer. Kruid de puree met de kardemom, peper en zeezout op smaak.

Zet de pan weer op het vuur om het ei te laten stollen en voeg al roerend de geraspte bieten en kikkererwten toe aan. Laat alles warm worden op heel laag vuurtje en serveer het met bij voorbeeld een mergues worstje, gekruide kip, of stukje vis. Voor de vegetariers kun je een gekookt eitje en extra noten erbij serveren.

 

Kijk hier voor meer informatie over het boek “Easy Peasy Family”

 

Leave a Comment