• Categories

    Alles, Nagerecht, Taart & Koek, Tussendoortje

  • Comments

    2 comments



Kokosfudge

IMG_3363

Nou ben ik mijn hele leven geen echte fan geweest van kokos, maar moet je me nou zien! Kokos voor en kokos na….dagelijks komt er wel iets van kokos voorbij op het menu. Van kokosvet tot kokoschips en alles er tussenin. Ik weet niet waar de waardering voor kokos is omgeslagen, maar opeens kon ik de smaak en structuur heel goed hebben.

Voor mijn iet wat overspannen lever is het beter om, naast alcohol, zo min mogelijk koffie en cacao tot me te nemen. En ik moet zeggen, dat valt me zwaar, alcohol kan ik best goed laten staan, maar koffie en een mooi stukje pure chocola is toch wel heeeeel lekker. Omdat het beter is om minder cocao te eten ben ik op zoek gegaan naar een alternatief, waar ik ook blij van kan worden. Op de site van Puur Homemade van Cilla zag ik al een jaar geleden de kokosfudge voorbij komen, maar kwam er niet toe om het te proberen. Cilla gaf zelf al aan dat er een paar wijzigingen in het recept moesten plaatsvinden om hem te perfectioneren en die heb ik toegepast. De verhoudingen iets veranderd en dan krijg je een geweldige treat voor bij de thee. Het hangt tussen een bounty en witte chocola in, heel gevaarlijk lekker!

Ingrediënten:

    • 150 gr Santen
    • 3 eetlepels gegeurde kokosvet/olie
    • 80 gr kokosrasp
    • 2 eetlepels honing
    • 1 dessertlepel vanille-extract

Voor de vulling verschillende combinaties mogelijk: 

    • pecannoten/ gojibesjes
    • pistache/rozijnen
    • sinaasappelsest/hazelnoten
    • lavendel/macademia

Bereiding:

Zet een steelpannetje met water op en zet er een diep bord op voor een au bain marie verwarming.

Laat de santen, kokosvet en honing smelten tot een gladde massa. Als het glad is zet je het vuur uit en voeg je de kokosrasp en vanille toe.

IMG_3365

Voeg op het laatst de vulling toe in het mengsel. Vul in het mengsel in bonbonvormpjes of giet het in een schaal met bakpapier.

Laat het een uurtje opstijven in de ijskast.

Tip: doe een deel van voorgesneden stukjes in de vriezer, zodat je niet alles gelijk opeet.

 

2 Comments

  • Frouke 18 maart 2015 at 09:33 - Beantwoorden

    Ziet er goed uit! Voor die santen heb je zo’n blok gebruikt?

  • j 25 maart 2015 at 14:35 - Beantwoorden

    gemaakt vooral voor mn zoontje…beetje te veel santen denk ik..ik ga met iets meer vulling en meer rasp en minder santen proberen..ben nl erg blij met een alternatief..koop vaak die kokosrepen voor hem,

Leave a Comment