• Categories

    Alles, Bijgerechten, Hoofdgerecht, Salade, Voorgerecht

  • Comments

    2 comments



Lauwwarme Linzensalade met oesterzwammen

Lauwe linzensalade

Soms haal je je inspiratie uit een klein berichtje van een vriendin met een foto…”Moest even aan je denken, zit te lunchen bij Vinnies in Amsterdam…zoooo lekker, inspirerend en gezond! ” De foto was duidelijk genoeg om mijn creativiteit te laten borrelen. Mijn eigen interpretatie van de Linzen salade van Vinnies is deze geworden:

Ingrediënten:

    • 250 gr Du Puy linzen
    • bakje oesterzwammen
    • 2 knoflooktenen
    • 3 takken verse tijm
    • handje hazelnoten
    • halve paprika
    • 100 gr zachte geitenkaas
    • een eetlepel extra vergine olijfolie
    • 1 eetlepel kokosvet
    • veldsla
    • keltisch zeezout & peper

Bereiding:

Kook de Du Puy linzen met een klein schepje keltisch zeezout in 45 minuten gaar (kan al dag van te voren worden klaar gemaakt)

Hak de knoflook fijn en snij de paprika in blokjes en oesterzwammen in reepjes, bak deze drie ingrediënten in kokosvet lekker bruin.

Voeg de tijm, peper en zeezout en olijfolie toe aan de oesterzwammen en paprika, schep het goed om.

Hak inmiddels de hazelnoten grof en rooster ze in een droge koekenpan.

Snij de geitenkaas in stukjes.

Als de linzen gaar zijn kun je ze nog even aan de groente toevoegen en doorscheppen.

Leg op een bord wat veldsla en leg de warme linzen in het midden.

Garneer met geitenkaas, hazelnoten en extra tijm.

 

Tips:

* Kook extra linzen, voor bijvoorbeeld de lunch, in de soep of linzenburgers

* Voor burgers en salades kun je het beste groene linzen gebruiken, ze blijven mooi in vorm en zijn heel smaakvol. Voor soepen kun je beter rode linzen gebruiken, ze koken vaak stuk en hebben een korte kooktijd en zijn veel goedkoper.

 

2 Comments

  • Lydie 15 september 2015 at 10:07 - Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk! Voor hoeveel personen is recept?

    1. Pure Food Coach Alessandra 15 september 2015 at 16:23 - Beantwoorden

      Dank je wel! Dit zijn ruime porties voor twee personen. Als voorgerechtje wellicht voor drie personen.

Leave a Comment