• Categories

    Alles, Lunch, Nagerecht, Ontbijt, Taart & Koek, Tussendoortje

  • Comments

    0 comments



Glutenvrije Poffertjes

poffertjes van boven

Voor een proeverijtje bij een event bedacht ik dat het leuk was om American pancakes te maken van het bekende banaan en ei beslag. De pancakes werden poffertjes en die zijn super leuk om te maken voor ontbijt, feestje, nagerecht of gewoon lekker tussendoor. Helaas kon ik het niet bij deze twee ingrediënten laten, omdat het beslag iets te luchtig en vochtig werd. Kokosmeel werd de grote uitkomst. Kokosmeel is een goed middel om een te vochtige saus of beslag wat steviger te maken, het absorbeerd namelijk enorm goed. Een ideaal bindmiddel!

Ingrediënten voor 4 porties:

    • 2 banaan
    • 3 eieren
    • 1 eetlepel kokosmeel
    • 1 desertlepel vanille poeder
    • kokosolie
    • extra: poffertjespan, staafmixer en een oliekwastje

poffertjes

Bereiding:

Verwarm de poffertjespan op een laag vuur

Maak van de banaan, ei, kokosmeel en vanille een mooi glad beslag met de staafmixer

verdeel de olie met een kwastje over de pan

Vul de poffertjes kuilen met beslag en laat het heel langzaam gaar worden (pas op: verbrand erg snel)

Draai de poffertjes om met een lepel als ze er helemaal gaar uitzien aan de bovenkant.

Serveer de poffertjes met kokosyoghurt of kokosijs en fruit en je hebt een heerlijk verwen gerecht.

Enjoy!

 

Leave a Comment