• Categories

    Alles, Nagerecht, Tussendoortje

  • Comments

    2 comments



Pompoen-mango ijs

pompoenijs

Ingrediënten:

    • pompoen puree van halve pompoen
    • 1 mango
    • 1 dessertlepel vanille-extract
    • 100 ml kokosroom (of de bovenste roomlaag van een blikje)
    • eetlepel palmbloesem suiker
    • eetlepel kaneel
    • 1 snufje zout
    • 1/2 theelepel gemalen gember en nootmuskaat (of je gebruikt een kant en klare pumpkin-spice)

 

Bereiding:

Meng de gepureerde pompoen en mango met alle kruiden met de staafmixer. Voeg de room toe  en pureer verder tot een gladde room

Giet de pompoencrème in cups en zet ze minstens 3 uur in de vriezer, voor het eten een half uur uit de vriezer.

Dit ijs samen eten met de lauwwarme courgette-brownie is een geweldige combinatie.

2 Comments

Leave a Comment