• Categories

    Alles, Bijgerechten, Hoofdgerecht, Lunch, Salade, Voorgerecht

  • Comments

    3 comments



Pompoen Paddenstoelen herfstsalade

herfstsalade met logo

Aangezien ik niet genoeg kan krijgen van pompoen, eet ik het met grote regelmaat in verschillende gerechten. Deze pompoen herfstsalade is dan ook een favoriet. Makkelijk en snel te maken.

Ingrediënten:

    • 1 pompoen
    • 3 tenen knoflook
    • olijfolie
    • balsamico (zonder suikers)
    • kokosvet
    • keltisch zeezout
    • Italiaanse kruiden (gedroogd of vers)
    • peper
    • 500 gram oesterzwammen
    • 8 cherrytomaatjes
    • plukje rucola of  andere sla-keuze 

extra:

    • bakpapier
    • oven
    • nietmachine

 

Bereiding:

Verwarm de oven op 180 graden

Snij de pompoen in grove stukken en leg het op een bakpapier, smeer de stukken in met zeezout, olijfolie en bestrooi ze met kruiden en knoflook

 

Pompoen uit oven klein

Pak een tweede vel bakpapier en niet de papieren dicht als een stoomzak, zet ze ongeveer 15 minuten in de oven

pompoen in zak uit oven

Snij in de tussentijd de oesterzwammen in reepjes en bak ze bruin in een bakpan in de kokosvet met wat keltisch zeezout en Italiaanse kruiden.

Leg de lauwwarme gare pompoen op een bordjes (3/4 stukjes p.p)

Garneer met de paddenstoelen, gehalveerde cherrytomaatjes (evt ook heel even meegebakken met de paddenstoelen) en rucola

Maak een dressing van balsamico/olijfolie/peper/zout en besprekel over de salade

 

evt geroosterde grofgehakte hazelnoten toevoegen

Geniet ervan!

 

3 Comments

Leave a Comment