• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Hoofdgerecht, Lunch, Tussendoortje, Voorgerecht

  • Comments

    0 comments



Pompoen pizza bodem

pompoen pizza

Internet, kookboeken, tijdschriften, facebook, twitter, intagram, pintrest…allemaal bronnen van inspiratie. Deze week zag ik een Pumpkin Pizza Crust voorbij komen op facebook die ik zeker moest uitproberen. Na de bloemkool pizzabodem (die heerlijk is, maar ook bewerkelijk) heb ik mijn hoop gevestigd op deze pompoen bodem.

Ik heb het originele recept aangepast met een eetlepel olijfolie, zodat het niet te droog zou worden en dat was in mijn ogen de juiste toevoeging die de bodem net wat aangenamer en vooral Italiaanser maakt (zover dat kan natuurlijk met een pompoenbodem :-)) Het is echt een heel smaakvol gerecht geworden en vooral heel voedzaam.

pompoen pizza punt

Ingrediënten:

    • halve pompoen (500 gr)
    • 250 gr kikkererwtenmeel
    • 100 gr amandelmeel
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel olijfolie
    • zeezout en peper
    • 1 eetlepel Italiaanse gedroogde kruiden
    • Voor topping bijvoorbeeld: pesto, buffelmozzarella, gegrilde aubergine, kleine tomaatjes, pijnboompitjes, gecarameliseerde rode ui,verse kruiden als basilicum of peterselie

pompoen pizza uitleg

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 220 graden

Hak de pompoen in grove stukjes en blancheer ze gaar met een schepje zeezout(mag ook in de oven)

Als de pompoen gaar is afgieten en je kunt er een puree van maken met de staafmixer

Voeg de kikkererwtenmeel, amandelmeel, eieren, olijfolie, zeezout, peper en kruiden aan de pompoen toe en schep het goed door. Er ontstaat een hele stevige puree.

Leg op een bakplaat een stuk bakpapier en schep de pompoenpuree op de plaat en smeer met de bolle kant van een lepel een gelijkmatige bodem. Wil je de bodem strak rond hebben kun je de ronde springvorm van een bakblik gebruiken.

Na 20 minuten uit de oven halen (als je ziet dat de randen bruin worden), als het goed is kun je de bodem heel makkelijk van het papier af krijgen (knapperig wordt het niet, maar wel stevig)…topping naar keuze op de bodem leggen en nog even 5 minuten in de oven.

Haal de pizza uit de oven en schenk nog een scheutje olijfolie erover en maak het af met een handje fijn gehakte kruiden.

Buon Appettito!

 

 

Leave a Comment