• Categories

    Alles, Bijgerechten, Hoofdgerecht, Lunch, Voorgerecht

  • Comments

    2 comments



Portobello met blauwe geitenkaas

portobello met courgetti

Met de komst van de herfst is ook mijn sterke voorkeur voor paddestoelen weer terug gekomen. Zelf eet ik heel weinig vlees, zeker geen rood vlees, dus heb ik af en toe een goede eiwitvervanger nodig. En eiwitten dat heeft de portobello! Eigenlijk is de portobello gewoon een reuze kastanje champignon en leent zich heel goed om te vullen. Zoek wel kieskeurig je portobello uit, ze moeten een mooi bakje vormen en niet te plat zijn.

Ingredi├źnten:

    • 4 portobello’s voor 4 personen
    • bakje geiten cremefreche
    • 250 gr blauwe geitenkaas
    • 2 teentjes knoflookteen
    • 2 sjalotjes
    • 2 eetlepels pijnboompitten
    • dessertlepel thijm
    • snuf keltisch zeezout
    • 2 courgettes voor de courgetti

Bereiding:

Laat de oven voorverwarmen op 175 graden

Maak de portobello’s schoon met een borsteltje of keukenpapier, nooit met water, want dan blijft er teveel vocht in de portobello zitten en neemt de smaak af.

Snij de stelen uit de portobello’s en snij ze in kleine stukjes

Hak de knoflookteentjes en sjalotjes fijn en smoor ze in wat kokosvet

Voeg de fijn gesneden stelen een deel van de pijnboompitten toe en bak ze bruin.

Voeg de helft van de cremefreche en kaas toe aan het bakmengsel en als het gemolten is haal je het van het vuur

De portobello leg je op de bollekant in een bakblik en strooi er wat zout over aan de binnenkanten. Dan giet je de saus in de portobello. Niet teveel, want dan stroomt het over. Laat een restje in de pan zitten voor de courgetti.

Garneer het met wat extra pijnboompitten en thijm.

Ongeveer 15-20 minuten in de oven.

 

Bereiding van de courgetti:

De courgettes snij je met een julienne snijder of de Spirelli in sliertjes.

Voeg aan het restje saus van de portobello’s de tweede helft van de creme freche, laat het heet worden.

Schep de courgetti door de creme tot het warm is (max 2 minuten). Laat het niet gaar worden, want dan is de bite eraf.

Buon Appetito!

2 Comments

  • Mandy 29 november 2013 at 09:46 - Beantwoorden

    Heerlijk, ga ik maken met kerst voor mijn lieve familie.

  • lieke 4 februari 2014 at 10:52 - Beantwoorden

    recept

Leave a Comment