• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap

  • Comments

    3 comments



Rode bieten hummus

bijgerecht-hummus-rode biet

Hummus is een Noord-Afrikaans bijgerecht met als basis ingrediënten kikkererwten, olijfolie en tahin (sesampasta). De kikkererwten heb ik deze keer in zijn geheel vervangen door rode bieten en het geheel is verrassend fris en smaakvol.

Ingrediënten

    • 2 gekookte rode bieten
    • 2 eetlepels tahin
    • 1 knoflookteentje
    • 2 eetlepels olijfolie
    • komijn
    • peper
    • zeezout

Extra nodig

keukenmachine

Bereiding

Meng de rode bieten, knoflook, tahin, komijn, zout, peper en olijfolie in de keukenmachine tot glad mengsel.
Als het mengsel te droog is kun je er meer olijfolie aan toe voegen.

Serveertip

Met schijfjes appel of komkommer dippen.

3 Comments

  • Karin 12 december 2013 at 23:29 - Beantwoorden

    DAT ga ik morgen maken! Dankjewel voor het leuke recept.

  • Eline 4 april 2015 at 07:26 - Beantwoorden

    Lijkt me leuk om eens te maken, maar ik heb geen sesampasta in huis. Kan ik dat door iets vervangen? Of zelf maken?

    1. Pure Food Coach Alessandra 4 april 2015 at 08:46 - Beantwoorden

      Oeh dat is moeilijk te vervangen, met amandelpasta of pompoenpitpasta, maar ik neem aan dat je dat ook niet zomaar in huis hebt 😉

Leave a Comment