• Categories

  Alles, Ontbijt, Tussendoortje

 • Comments

  1 commentsSole (zoutoplossing)

sole

Mijn ochtendritueel bestaat uit twee grote glazen lauw water (half liter), een halve citroen en een desertlepel sole op mijn nuchtere maag..daarna het liefst een half uur niet eten (lukt mij helaas bijna nooit, omdat ik altijd haast heb in de ochtend) en dan pas een licht ontbijt met een kopje gemberthee.

Sole is een zoutoplossing van Keltisch zeezout dat vol zit met meer dan 80 mineralen. Deze mineralen heb je weer nodig om de vitaminen uit je voeding op te nemen. En gek genoeg…het is ook nog lekker ook!

Wat heb je nodig voor een Sole:

  • Een goed gereinigd afsluitbaar potje
  • Keltisch Zeezout
  • Gekookt water¬†

Bereiding:

Vul de pot met 1/3 keltisch zeezout

Vul de pot verder tot aan de rand met gekookt water en roer het even door

Als het water is afgekoeld zul je zien dat het water volledig verzadigd is met zout en dat de restanten (klei en teveel aan zout) als een droesem naar de bodem zakt

sole diptic klein

Keltisch Zeezout op ambachtelijke wijze kun je bestellen bij www.keltischzeezout.net

 

1 Comments

 • Jara 29 maart 2022 at 08:53 - Beantwoorden

  Hoi Alessandra,
  Een paar vragen over je blog! Mijn vriend en ik doen dit nu 2 maanden, maar hij krijgt last van diaree. Komt dat omdat we dan teveel zout in ons glas doen?
  Daarbij vroeg ik mij af hoeveel mililiter er in het potje gaat. 250 ML? Bewaar je dit dan in de koelkast? Doe je er dan een theelepel van in je water? Ik ben nieuwsgierig! Ik hoor het graag van je. Fijne dag! Jara

Leave a Comment