• Categories

    Alles, Bijgerechten, Hoofdgerecht, Voorgerecht

  • Comments

    0 comments



Stamppotje winterpostelein met shiitakee

gerecht shiitakee klein

Ingrediënten voor 2 grote en 2 kleine eters:

    • 4 grote zoete aardappelen
    • een bos winterpostelein (kan ook met andijvie)
    • 100 gr shiitake
    • 1 ei
    • klontje grasboter
    • klontje kokosvet
    • (keltisch) zeezout
    • pluk verse peterselie

ingredienten shiitakee klein

Bereiding puree:

Schil de bataat in gelijke stukken en kook het met een beetje keltisch zeezout in laagje water.

Als de bataat gaar is (na ongeveer 10 minuten) haal je de pan van het vuur en doe je er een ei bij en een klontje grasboter of roomboter.

Met de staafmixer maak je er een mooie puree van, even op smaak brengen met wat zeezout.

Zet de pan weer even op het vuur, zodat het ei gaat stollen

 

Bereiding shiitake:

Snij de shiitake in dunne plakjes

Verwarm een klontje kokosvet in een bakpan

Bak de shiitake lekker bruin en voeg zeezout toe

Laat ook de fijngeknipte peterselie even meebakken

 

Bereiding van de bladgroente:

Spoel de winterpostelein goed af en snij het in kleine stukjes.

Als de puree klaar is schep je de groente er doorheen.

 

Schep de stamppot op het bord en schep de shiitake met peterselie eroverheen. Alternatief voor peterselie kan in dit geval ook Nori (zeewiersnippers) zijn. Of kruiden helemaal weglaten als kinderen dat niet lekker vinden.

Enjoy!

 

Leave a Comment