• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Tussendoortje, Voorgerecht

  • Comments

    0 comments



Vijgen met blauwe kaas

gegrillde vijg

Wat heb ik een geluk! Buren met een prachtige vijgenboom midden in het centrum van Haarlem. En het is vijgentijd! Tip van mijn buurman om de vijgen te grillen met geitenkaas en honing. Nou heb ik nog een geluk….een andere buurvrouw die elke week verse kruiden komt brengen van een biologische moestuin net buiten de stad. Deze keer ook met heerlijke verse tijm…dus werd het vijgen met geitenkaas en tijm. Heerlijke combinatie in tien minuten klaar!

verse vijgen

Ingredi├źnten:

    • 4 vijgen
    • 100 gram bio blauwe geiten kaas (Bastiaanse)
    • theelepel honing
    • twee takjes tijm
    • zeezout

Bereiding:

Zet de oven in de grillstand (hoeft niet echt voor te verwarmen)

Snij de vijgen door het midden en leg ze in op een bakplaat of in een ovenschaal

Leg op elke vijg een stukje blauwe kaas en een druppel honing (hoeft niet veel te zijn, is alleen nodig om een de bovenkant bruin te laten worden door het carameliseren)

Garneer het met tijmblaadjes en wat zeezout.

Laat ze ongeveer tien minuten onder de grill staan, hou het een beetje in de gaten want het kan hard gaan.

Serveer het als voorgerechtje of snack, enjoy!

 

 

 

 

 

Leave a Comment