Bijgerecht
  • Categories

    Alles, Bijgerechten

  • Comments

    0 comments



Zoete bataat en pastinaak frieten

Sommige mensen hebben een enorme verlangen naar zoet eten en andere juist meer naar zout eten. Ik ben zo iemand die altijd iets hartigs wil. Frieten en chips zijn dan ook mijn grote favoriet. Aardappel met zijn grote hoeveelheid zetmeel past niet echt in een gezond eetpatroon dus vervang ik het met zoete aardappel (familie van de wortel), pastinaak of peterseliewortel. Nog leuker is een combinatie maken.

Ingredienten

    • 2 zoete aardappels (bataten)
    • 1 grote pastinaak
    • kokosvet
    • keltisch zeezout

Bereiding

Snij de bataten en pastinaak in gelijke dikke frieten. Laat de gesneden frieten een kwartier in lauw water staan.Droog ze goed af met een theedoek. Laat een grote eetlepel met koksvet in een wokachtige pan smelten. Bedek de bodem van de pan met laag frieten en bak de frieten voor. Haal ze er na twee minuten er weer uit en leg ze even op een bord met keukenpapier. Dit herhaal je met alle voorgesneden frieten. Vul het vet weer aan indien nodig. Voor de tweede ronde bak je de frieten tot ze goudbruin zijn en dan haal je ze met een spatel eruit, leg ze nog even op een stuk keukenpapier en strooi er zeezout over

Leave a Comment