Avocado olie…zuiver en gezond!

Naast eiwitten, trage koolhydraten is het ook zo belangrijk om goede vetten binnen te krijgen. Mijn voorkeur is altijd uit gegaan naar onverzadigde vetten, zoals olijfolie en walnotenolie, maar sinds ik weet dat je er beter niet in kunt bakken (omdat het bij verhitting gaat oxideren) heb ik kokosolie binnen ons eetpatroon geïntroduceerd. Daarnaast heb ik ook heerlijk grasboter in huis gehaald en we zijn eigenlijk allemaal prima tevreden zo. Toch liet ik me verleiden om een flesje avocado olie te kopen, gewoon om het eens uit te proberen…en wat is dat lekker zeg!

De smaak van avocado-olie is zacht en romig en je zou er ook nog in kunnen bakken. Avocado olie kan temperaturen tot 220 graden aan, dat is geweldig, maar het heeft ook een minpuntje, het is vrij kostbaar en daarom zal ik het niet snel gebruiken om echt in te bakken.

Mijn all time favoriet blijft olijfolie, heerlijke smaakmaker voor dressings en over de groente en soep. De verscheidenheid in smaken van olijfolie is zo groot dat het je altijd blijft verrassen. Toch kan ik niet altijd de scherpe nasmaak waarderen. Avocado olie heeft dat helemaal niet, geen enkele nasmaak. De kinderen vinden het hier dan ook erg lekker.

boekweitcrackers

Nieuwe ontwikkelingen:

En waar ik nou heel benieuwd naar ben…binnenkort komt er avocado boter op de markt. Zonder toevoegingen en bewerkingen. Als het zover is laat ik het snel weten.

avocado vierkant

Nog even waarom een avocado niet weg te denken is uit een gezond eetpatroon:

    • Avocado is voedzaam
    • Avocado zit vol vitamine en mineralen
    • Avocado zit vol gezonde onverzadigde vetten
    • Avocado zit vol gezonde vezels
    • Avocado helpt bij het opnemen van vitamine A, D, E en K uit andere plantaardige voeding

MIRA_original

Voor recepten met avocado kun je hier kijken, stuk voor stuk recepten waar een scheutje avocado olie heerlijk bij zou zijn.

Leave a Comment