• Categories

    Alles, Bijgerechten, Borrelhap, Voorgerecht

  • Comments

    5 comments



Bloemkool-Broccoli-Kaas Duchesses

bloemkool broccoli duchesses 3

Mijn missie is echt om dagelijks zoveel mogelijk groente naar binnen te krijgen. Niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn gezin. Nou lukt dat aardig, want mijn kinderen zijn dol op rauwkost en bijna alle groenten gaan er wel in. Maar met deze broccoli-bloemkool duchesses uit het nieuwe boek “Easy Peasy Family” van Bluebelle Foodworks maak je het wel weer heel makkelijk om ongemerkt heel veel goede voedingsstoffen binnen te krijgen.

Ingredi├źnten:

    • 1 halve broccoli
    • 1 halve bloemkool
    • 50 gr feta of andere zachte geitenkaas
    • eetlepel Italiaanse kruiden
    • Zeezout en peper
    • Extra nodig: bakpapier, staafmixer en spuitzak

Bereiding:

bloemkool broccoli duchesses2

Verwarm de oven op 180 graden

Was en snij de broccoli en bloemkool in grove stukken en kook ze gaar in water met een schepje keltisch zeezout.

Als de groente gaar is kun je het afgieten en de kruiden naar smaak toevoegen. Brokkel de kaas in kleine stukjes en maak er een gladde stevige puree van met de staafmixer

Vul de spuitzak met de puree en maak kleine roosjes (van ongev 2,5 cm) op een bakplaat met bakpapier

Zet de bakplaat ongeveer 15 minuten in de oven en daarna 10 minuten onder de grill…pas op, want het ze worden sneller bruin dan je denkt.

 

bloemkool broccoli duchesses

Het was het resultaat was super, de duchesses (blijft een mooi woord) gingen erin als koek, de een na de ander verdween in de maagjes. Let er daarom op dat je ze niet te groot maakt.

5 Comments

  • Marja 28 oktober 2015 at 22:29 - Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk. Ga ik maken !

  • Pure Food Coach Alessandra 28 oktober 2015 at 22:58 - Beantwoorden

    Zeker doen Marja, is echt simpeler dan je denkt en ziet er heel feestelijk uit!

  • Dorine 29 oktober 2015 at 10:49 - Beantwoorden

    Ga het ook vanavond proberen. Ben heel benieuwd wat mijn dochters er van vinden… normaal zijn ze niet zo dol op bloemkool. Maar misschien zo lekker en verleidelijk verstopt wel…. Wat hebben jullie er bij geserveerd?

    1. Pure Food Coach Alessandra 29 oktober 2015 at 13:40 - Beantwoorden

      We hadden de knolselderijpuree met rode biet en kikkererwten erbij en een worstje, ook uit het boek van Easy Peasy family ,http://www.purefoodcoaching.nl/recepten/knolselderij-puree-met-rode-biet-en-kikkererwten/

  • Dorine 29 oktober 2015 at 17:00 - Beantwoorden

    Dank je, ik ga snel eens kijken!

Leave a Comment