• Categories

    Alles, Ontbijt, Tussendoortje

  • Comments

    1 comments



Chia Matcha ontbijtpudding

chia matcha

Matcha is een Japanse groene thee dat door de opkomst van de “superfoods” ook opeens in verschillende verantwoorde gerechten opduikt. Ik had er nooit eerder van gehoord, maar deze eeuwenoude theesoort is niet weg te denken bij de Japanse elite. Het bevat enorm veel mineralen en vitaminen en door een speciale bereiding bevat het ook nog extra chlorofyl (vandaar de sterke groene kleur).

Je kunt er thee van maken, verwerken in koekjes en zoals ik heb gedaan in een eiwitrijk power ontbijt verwerken. Matcha bevat ook cafeïne en geeft een natuurlijke opkikker. Het is een zeer prijzig goedje met een uitgesproken thee smaak, dus gebruik er niet te veel van.

Ik was blij verrast met dit ontbijt, zeker als je in de ochtend gaat sporten en een licht ontbijt vooraf wilt eten is dit een hele fijne variant.

Ingrediënten:

    • 3 eetlepels chiazaad (eiwitten)
    • 300 ml plantaardige melk (rijst-, amandel- of havermelk)
    • half theelepeltje Matcha 
    • halve banaan
    • handje blauwe bessen
    • klein handje biologische Gojibesjes
    • Afhankelijk van het seizoen kun je nog meerdere fruitsoorten toevoegen

 

Bereiding:

Schep de chiazaadjes in een bakje en voeg het plantaardige melk toe. Laat ongeveer tien minuten weken en roer het regelmatig even om.

Was en snij intussen het fruit.

Als de chia echt aanvoelt als een pudding roer je het halve theelepeltje Matcha en de in de plakjes gesneden banaan er doorheen.

Garneren met de blauwe- en gojibesjes.

 

Itadakimasu (eet smakelijk)!