• Categories

    Alles, Nagerecht, Taart & Koek, Tussendoortje

  • Comments

    1 comments



Mango Limoen cashewtaartje

Taart-Paleo-raw-taart-mango-limoen- cashew

Ingrediënten:

Voor de bodem:

    • 125 gr amandelen
    • 125 gr zachte dadels
    • ½ theelepel zeezout
    • 1 eetlepel kokosvet

Voor de vulling:

    • 375 gr rauwe cashewnoten (minstens 5 uur late weken, een nacht is nog beter)
    • 1 dessert lepel vanille
    • 2 limoenen
    • 80 ml honing of kokosbloesemsuiker
    • 80 ml kokosvet
    • 1 rijpe mango

Bereidingswijze:

 

Voor de bodem:

    • Leg bakpapier in de taartbodem
    • Plaats de amandelen en dadels met zout en kokosvet in de keukenmachine en laat het mengen tot het een plakkerig geheel wordt.
    • Als het geheel aan elkaar blijft plakken op de bodem van het taartblik leggen.
    • Leg er weer wat bakpapier over en hard aandrukken met een plat voorwerp.

 

Voor de vulling:

    • Verwarm de kokosolie in een klein steelpannetje
    • Voeg alle ingrediënten in de blender (behalve fruit) en laat het op volle kracht draaien tot er een gladde substantie ontstaat.
    • Giet 2/3 van de vulling over de notenbodem en verdeel het over de bodem.
    • Voeg bij de andere 1/3 deel van de vulling de mango en limoenrasp, even mixen en ook verdelen over de eerste vulling.
    • Plaats het in de vriezer tot het stevig voelt en serveren
    • Als er iets overblijft (nauwelijks voor te stellen) kan je het terugplaatsen in de vriezer. Half uur voor het opdienen uit de vriezer halen.

Enjoy!

1 Comments

  • Pure Food goes Raw Food 3 juni 2014 at 19:32 - Beantwoorden

    […] energie en hoge maten van vitamines zitten.   En natuurlijk de raw chocolate en raw cheesecake (zie hier voor recept mango cheese cake)….die kennen we wel. Heerlijke taartjes, hapjes, chocolaatjes en bonbonnetjes op basis van […]

Leave a Comment