Pure Food goes Raw Food

Afgelopen zondag werd het tweede Dutch Raw Food Festival in Amsterdam gehouden. Op een idyllisch plekje bij de Gaasperplas was een geweldig knus en kleinschalig festival terrein neergezet bij Boerderij Langerlust. Nou ben ik van de Pure Food, dat is best duidelijk, maar van Raw Food weet ik nagenoeg niets, ik ging er dan ook echt heen om me te laten informeren en eventueel te laten inspireren.

Wat weet ik van Raw Food? Ik weet dat het eten niet boven de 42 graden verwarmd mag worden om zo de enzymen in de voeding maximaal te behouden. Dat er veel gebruik wordt gemaakt van kiemen, omdat daarin enorm veel energie en hoge maten van vitamines zitten.   En natuurlijk de raw chocolate en raw cheesecake (zie hier voor recept mango cheese cake)….die kennen we wel. Heerlijke taartjes, hapjes, chocolaatjes en bonbonnetjes op basis van rauwe noten, gedroogd fruit en chocola…ik was benieuwd wat ik nog meer zou tegenkomen. Samen met m’n dochter van 8 jaar gingen ik op onderzoek.

IMG_7878

Het eerste wat je opvalt in de talloze kraampjes zijn de lekkernijen. De raw cheese cakes waren vollop vertegenwoordigd, net als de rauwe noten, superfoods en chocolade…bij elk tentje viel er wel iets te proeven, dus mijn tax wat betreft de natuurlijke suikers was snel bereikt.

Na een informatieve workshop van Suzanne Poot over Raw Food en hoe het haar leven heeft veranderd was leuk en inspirerend, daar hoorde ik nog eens het belang van kiemgroente en hoe makkelijk het is om het zelf te maken. Het verhaal van Suzanne leek erg op mijn verhaal….door gezonde voeding te eten krijg je een berg energie terug en sta je ook veel positiever in het leven.

IMG_7877

De lunchbox bestond uit allemaal hele interessante gerechtjes, die ik nooit eerder heb gegeten, Avocado Paté met komkommer, Noten rolls, Rauwe crackers met cashewnoten, zoete aardappel puree op z’n Peruaans en gemarineerde doperwten met oesterzwammen. En een salade van wilde bloemen. Heel verrassend, soms lekker, soms wat minder lekker, haha

IMG_7872

Zo’n dag is natuurlijk ook geweldig leuk als het weer mee werkt en als je allemaal bekenden tegenkomt. Vele bekenden uit de healthy food wereld waren aanwezig. Heerlijk bijgeklets en ideeen uitgewisseld. Altijd leuk om elkaar weer te zien.

IMG_7879

De Raw Courgetti kon natuurlijk niet ontbreken…ook deze was in grote getalen aanwezig, net als de raw lasagna op basis van groente. De stand met de “Do it Yourself” spaghetti draaier van Rawfoodie werd druk bezocht. Zag er ook heerlijk uit. Ik heb daar ook geleerd dat de Raw Foodies edelgist gebruiken ipv kaas voor op de spaghetti. Edelgist heeft een hartige kaasachtige smaak en zit vol vitamine B soorten.

IMG_7870

Op dit festival kwam ik ook voor het eerst Sandra de Vos tegen. Tot mijn grote schaamte had ik nooit van haar gehoord, maar ja, ik zit ook niet in de raw food scene. Sandra is een inspirerende raw food kenner onder naam Lekker Raw, die heerlijke zoete hapjes en gerechtjes verkocht en er ook heel smakkelijk over kan vertellen. Ze gaf ook een workshop over zelf kiemen van zaden. In eigen beheer heeft ze een prachtig boek geschreven en uitgebracht, de foto’s, recepten en vele info zijn echt super. Ik heb me laten verleiden om mijn eerste Raw Food boek te kopen. Heerlijk om me de komende dagen in te verdiepen en verder over raw food te leren. Niet dat ik om ben hoor, maar een mix van raw en puur kan nooit kwaad.

IMG_7868

En mijn dochter heeft ook een geweldige dag gehad, knutselen, tekenen, spelletjes en natuurlijk heel veel raw lekkers gesnoept. Samen geëindigd met een verse kokosnoot in de schaduw van de bomen. Wat een waanzinnige leuke en inspirerende dag!

 

Leave a Comment