Puur leven is niet alleen voeding

Bij een gezonde en pure levensstijl hoort, volgens mijn visie, pure en onbewerkte voeding. Geen chemische toevoegingen en zoveel mogelijk biologisch. Als je goed voor jezelf zorgt, goed op etiketten leest wat je naar binnen krijgt en lekker verantwoord eet, is het vreemd dat je daarnaast nog producten gebruikt voor de buitenkant van je lichaam die helemaal niet zo gezond, en zelfs schadelijk zijn.

Gezonde levensstijl, the NEXT level.

Ik schreef er al eerder over in mijn blog over natuurlijke huidverzorging, waar moet je op letten als je verzorgingsmiddelen koopt. Naast de synthetische geur, kleur en conserveringsmiddelen moet je vooral letten op de parabenen, sulfaten en aliuminium chlorohydraten. Dit zijn op chemische middelen die bijna overal inzitten en best zorgelijke bijeffecten hebben voor kinderen en volwassenen.

Parabenen:

Parabenen zijn een mix van chemicaliën en dienen als conserveringsmiddel. Het wordt aan cosmetica en huid- en haarverzorging toegevoegd om schimmels en bacteriën tegen te gaan. Parabenen worden in verband gebracht met vorming van kanker en daarbij lees ik steeds vaker over de hormonale effecten die parabenen hebben op meisjes, steeds vroeger worden meisjes ongesteld (en daardoor ook eerder in de overgang) door vele gebruik van parabenen, een hormoonverstorende stof.

Sulfaten:

Sulfaten zijn reinigingsmiddelen die van agressief tot mild worden toegepast in zeep, douchecreme en shampoo. Dit reinigingsmiddel werkt ontvettend en vuilverwijderend en wordt voornamelijk gebruikt omdat het ook lekker schuimt. Het neemt dus vuil en vet weg met het gevaar dat het ook de natuurlijke vetten van je huid en haar worden verwijderd. Sulfaten kunnen daarnaast ook irriterend werken op de huid.

Aluminium chlorohydraten:

Bijna in elke gewone deodorant zit aluminium chlorohydraten, deze worden in verband gebracht met borstkanker. Dus ook deze stof willen we niet onder onze oksels. Nou was ik al om hele andere redenen tegen deodorant uit een spuitfles, maar er is nog een reden bij gekomen. Alle spuit deo’s bevatten aluminium chlorhydraten, maar ook met spuitpompjes moet je opletten. Kijk dus op de verpakking als je twijfelt.

Nog een stapje verder…

schoonmaakspullen

Schoonmaakspullen zijn ook heel bepalend voor je gezonde levensstijl. Chemische stoffen kunnen invloed hebben op je gezondheid. Denk maar aan chemische wasmiddelen, waar je huid van gaat jeuken, of chloor in de badkamer en wc die overduidelijk je luchtwegen belasten. Ook daar kun je kritisch naar kijken en voor een alternatief kiezen….maar neem je tijd, stap voor stap kom je er wel.

 

Zie je door het bomen het bos niet meer, kijk dan eens op de website van Puur Mieke. Zij heeft het allemaal voor je uitgezocht. Alles wat op deze site wordt verkocht, van haver tot deo, is verantwoord en veilig.

Puur Mieke

Leave a Comment