Receptenruil 3 Perentaartje

In een groep van healthy foodbloggers wordt er elke maand een verdeling gemaakt voor een receptenruil. Voor de receptenruil van deze maand mocht ik een recept uitkiezen bij niemand minder dan mijn eigen kookpartner bij restaurant Nurks in de Hout en mede organisator van het Puur Weekend. Een recept van Puur Homemade van Cilla Tibbe. Bijna alles wat Cilla maakt vindt ik lekker, want we hebben vrijwel dezelfde smaak en koken veel gelijkwaardige gerechten. Het maakt mij dan ook niet zoveel uit wat ik kies van haar site, ik weet dat het lekker zal zijn.

receptenruil

Omdat ik op een zaterdag het recept wilde gaan maken en ik eigenlijk een moeder/dochterdag had gepland heb ik mijn dochter van 8 laten kiezen wat zij samen met mij wilde maken. Het werd het Peren Cheesecake taartje, omdat deze er zo mooi uit zag….

Mijn dochter las het recept voor en ik voerde uit, dochterlief mocht de taartbodem maken, lepels aflikken en schalen leeg lepelen. Wat een geluk zo samen.

peertaartje 2

Ingrediënten:

 

Voor bodem:

  • 100 gr amandelen(paar uur geweekt)
  • 150 gr dadels (ongezoet en zo zacht mogelijk, beste zijn medjoul dadels)

Voor de vulling:

  • 250gr amandelen(paar uur geweekt)
  • 125 gram honing
  • 150 gram gesmolten kokosolie
  • sap van 1,5 citroen
  • 300 gram Conference peren (kan ook met Doyenné du Comice peren)

Bereiding

De Bodem: Zet de amandelen een paar uur te weken in water. Als je snel wilt weken kun je de amandelen even in kokend water zetten. Heb ik ook geprobeerd maar is echt voor als je haast heb. Het kan en het smaakt prima maar de amandel blijft iets groffer heb ik gemerkt. Bekleed de bodem en de zijkant van een bakvorm met bakpapier(liefste 18-20 cm, groter wordt de taart lager, of moet gewoon dubbele hoeveelheid maken dat kan ook).  TIP: smeer eerst de zijkant in met kokosolie dan blijft het bakpapier goed plakken. Ontpit de dadels. Maal eerst de amandelen fijn in de keukenmachine en voeg daarna de dadels toe. Laat de machine draaien totdat het een bal vormt. Haal de bal eruit en bekleed hiermee de bodem van de bakvorm.

De vulling: Maal de amandelen in de keukenmachine helemaal fijn. Voeg daarna de rest van de ingredienten toe en laat de keukenmachine draaien totdat het een goede emulsie is. Schep de helft van de het mengsel eruit in de bakvorm.  Schil de peren( ik heb ze even in wat citroensap gelegd. worden ze minder sel bruin). Voeg nu de peren toe en mix tot een gladde mix. Giet het bovenop het eerst laagje en strijk het glad. Zet hem minimaal 1 uur in de vriezer, als je hem snel wilt gebruiken. Lekkerder vind ikzelf 4 uur of langer omdat ie dan echt hard is. Dek hem wel af met huishoudfolie voordat je hem in de vriezer zet. Als ie is opgestijfd, haal hem uit de vriezer , haal hem uit de vorm en leg ter versiering wat peren bovenop de taart. Bestrooi hem met wat kaneel.

peertaartje 3

Conclusie:

Overheerlijk fris taartje dat lichtelijk naar spijs smaakt. Zelf heb ik er toch nog wat vanillepoeder aan toe gevoegd (kon het niet laten). Daarnaast heb ik ipv citroen limoen gebruikt en de sest van een limoen toegevoegd. Een taartje waar nog veel varianten van mogelijk zijn…

Aan de receptenruil doen de volgende Healthy Foodbloggers mee:

Servies komt van Anders Nog Iets in Haarlem

1 Comments

 • monique 16 februari 2014 at 12:45 - Beantwoorden

  Hoiii, lijkt me heerlijk taartje! Kan je de gemalen amandelen ook vervangen door amandelmeel?

Leave a Comment