Receptenruil 2 Kokos Limoen koekje

Voor de tweede keer doe ik mee aan de receptenruil van healthy foodbloggers groep. Deze keer heb ik de website van Oerspronkelijk.nl toegewezen gekregen om een recept uit te kiezen. Het leek mij nou eens leuk om iets te kiezen dat ik zelf nauwelijks op mijn site heb staan, namelijk koekjes!!!  Ben er ook niet zo ervaren in en verder dan mijn pompoenkoekjes, die heerlijk zijn overigens, kom ik nauwelijks.

Oerspronkelijk.nl is een site die het pure paleo principe aanhangt, dus naast het koken zonder suiker, zuivel en tarwe, ook geen gebruik van nachtschade groente (aubergine, tomaten en paprika) en ook geen gebruik van pseudo granen, zoals quinoa. Veel recepten met als basis fruit en groente en dat spreekt mij natuurlijk enorm aan.

receptenruil

Kokos limoen koekjes (met chocola als eigen toevoeging)

Heerlijke smaakvolle appel/limoen/gemberkoekjes met een zachte bite.

foto-88

Ingrediënten voor het oerspronkelijke recept:

  •  3 kleine zoete melige appeltjes* (ca. 150 gram) met schil, zonder klokhuis
  • ca. 100 gram gedroogde kokosrasp
  • 2 cm gember geraspt
  • schil van 1 limoen (geraspt)
  • 1 groot ei
  • 2 volle eetlepels kokosolie of roomboter
  • 1 à 2 eetlepels meel naar keuze (kastanje, kokos, arrowroot, tapioca…)
  • scheutje pure vanille essence of snufje vanille poeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 à 160 graden Celsius.
Hak en meng alle ingrediënten door elkaar in de keukenmachine.
Spreid het deeg zo dun mogelijk uit op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Bak de koek ca. 30 min tot deze droog en bruin is.
Laat de koek afkoelen en snijd er koekjes of repen

foto-90

Voor dit recept had ik gekozen voor Kokosmeel en wat extra natuurlijke zoetstof in de vorm van Kokosbloesemsuiker beiden van Amanprana Daarbij kon ik het niet laten om er ets van chocola aan toe te voegen. Ik had nog een restje chocola van 85%, deze heb ik “au bain marie” gesmolten en er met een lepeltje overheen gesprenkeld. Vond het een geslaagd experiment.

foto-89

En met het laatste restje deeg deze twee koekjes gemaakt voor mijn dochter.

Made with love <3

 

Aan deze receptenruil doen de volgende healthy foodbloggers mee:

Servies en dienblad komen van Anders Nog Iets in Haarlem

Leave a Comment