Receptenruil foodbloggers

Al een tijdje heeft Pure Food Coaching zich aangesloten in een hele leuke Facebook groep van Healthy Foodbloggers. Allemaal bloggers die  eten zoals ik dat graag doe, zonder e-nummers, suiker, zuivel en tarwe. Elke maand wordt er een verdeling gemaakt en krijg je een andere site of foodblog toegewezen waar je een recept van maakt.

receptenruil

Mijn eerste keer mag ik een recept uitkiezen van De Voedzame Keuken, een hele leuke informatieve site/blog waarbij ook Paleo (eten zoals onze voorouders deden) recepten worden weggegeven. Mijn oog viel gelijk op het recept van de rode kool. Iets wat ik eigenlijk nooit meer heb gegeten sinds ik een switch had gemaakt naar puur eten, omdat ik rode kool (tot mijn schaamte) voornamelijk uit een pot heb gegeten en nog nooit zelf heb gemaakt. Dit was de kans om daar eens verandering in te brengen.

 

Kruidige Rode Kool met pecannoten, appeltjes en rozijnen

rode kool quino zeebaars

Een kruidige rode kool op tradionele wijze gemaakt met kaneel, larierblad en kruidnagel. Best simpel om te maken en geweldig lekker. Om eerlijk te zijn moest ik even wennen omdat ik gewend was aan voorgekookte rodekool met smaakversterkers, maar toen ik die gedachte losliet en me volledig op de nieuwe smaak concentreerde was het echt heel lekker. Ik heb er wel wat extra kaneel aan toegevoegd en (ik kan het niet laten) een scheutje olijfolie. Deze keer heb ik dus rode kool gegeten met Quinoa/linzen combinatie en rode zeebaarsfilet.

Ingrediënten en benodigdheden

  • 1 kleine rode kool
  • 4 zoetzure appelen
  • 5 kruidnagelen
  • 1 blaadje laurier
  • 1 pijpje Ceylon kaneel
  • paar handjes noten, bijvoorbeeld cashews of pecan (zie opmerking hierboven over het vooraf weken en drogen van de noten om ze beter te kunnen verteren)
  • scheutje water
  • 200 ml crème fraîche (optioneel of het liefst van de geit)
  • 1 à 2 handjes rozijnen
  • keltisch zeezout en peper naar smaak

Beschrijving:

 1. Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de rode kool doormidden.
 2. Verwijder de harde witte kern en snijd de rest van de kool ragfijn.
 3. Doe de kool in een pan met dikke bodem samen met de kruidnagelen, het kaneelpijpje en het laurierblaadje, giet er een scheut water bij en zet op een laag vuur met de deksel op de pan.
 4. Schil ondertussen de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in partjes. Doe de appelen bij de rode kool en laat het geheel in ongeveer drie kwartier gaar stoven.
 5. Controleer zo nu en dan of er misschien wat meer water bij moet.
 6. Als de kool gaar is, kun je de rozijnen en noten toevoegen en deze nog even 1 minuutje mee warmen.
 7. Haal de pan van het vuur, verwijder het kaneelstokje, laurierblaadje en de kruidnagels (handig dat je wist dat je er 5 indeed en dus ook weer 5 uit moet halen ) en roer er de crème fraîche door en zout en peper naar smaak.

 

Volgende maand doe ik weer mee. Ik ben benieuwd welke foodblog ik dan mag uitkammen op zoek naar een nieuw recept.

Deze foodbloggers doen allemaal mee:

1 Comments

 • Iris 5 december 2013 at 20:35 - Beantwoorden

  Wat leuk dat je dit recept hebt gebruikt! Het staat nog maar zo kort op mijn bog. Erg leuk om te lezen ook en dat je de stap hebt genomen naar echt eten!

Leave a Comment