Pure tea for two!

Van jongs af aan ben ik een echte theeleut. Begonnen met een sloot melk en veel suiker, werd het steeds meer afgebouwd tot een puur kopje thee, eerst zonder melk en rond mijn 17de ging de suiker eruit. Koffie dronk ik sowieso niet, want dat vond ik vies en ben ik “tot mijn spijt” later pas gaan leren drinken.

Kruiden worden al sinds er vuur bestaat als kruidendrank gedronken, eeuwenlang hebben kruiden hun dienst bewezen op verschillende therapeutische vlakken.

Toch was de kruiden thee in de vorige eeuw op de achtergrond terecht gekomen en werd er in de Hollandse huizen voornamelijk zwarte thee gedronken. Daarom kan ik de wederopkomst van de kruiden theeën zo goed herinneren, opeens rook het hele kantoorpand waar ik (en voornamelijk vrouwelijke collega’s) toen werkte naar kruidige mengsels en in de werkruimte waarin ik zat liep je tegen een muur van sterrenmix-walm op.

Sterrenmix was denk ik de meest populaire kruidenmix eind jaren 90. Gelukkig zijn we steeds meer gewend geraakt aan verschillende kruidensmaken en combinaties, kruiden thee is niet meer weg te denken uit restaurants, cafés, zelf op sommige sportclubs kun je kiezen uit verschillende smaken.

Win een theepakket van Herbella

Van biologische kruidenwebshop Herbella mag ik twee geweldige pakketten met drie soorten biologische kruidenthee weggeven met 100% natuurlijke ingrediënten en verschillende therapeutische werkingen. Samen met 100 zelf te vullen theezakjes, dus je hebt voorlopig wel weer even een voorraad. Kijk hier op Facebook hoe je dit pakket kunt winnen

herbella pakket1

 

Een boost voor je weerstand:

Ben zelf geen rooibosfan, maar deze vind ik wel echt heel lekker. Een frisse thee die door zijn gedroogde vruchten een hoog vitamine C gehalte heeft en heeft ook nog een zuiverende werking

herbella fruitthee

Voor wie wel wat pit kan gebruiken:

Super alternatief voor cafeïne en suikerhoudende dranken, het geeft je een boost voor korte en lange termijn. Deze thee is licht zoet door de honingpoeder.

herbella energie thee

Voor wat rust:

Deze prachtige bloemenbloesem thee is heerlijk van smaak en werkt harmoniserend en rustgevend.

herbella bloementhee

 

 

Het aardewerk is afkomstig van “Anders nog iets” Haarlem

10 Comments

 • Sylvia Arp 18 december 2013 at 09:48 - Beantwoorden

  Lijkt me heerlijk =D

 • speranza de jong 18 december 2013 at 11:41 - Beantwoorden

  Hallo ik ben nieuw en in de ontdekkingsfase van de gezonde voeding en dranken. koop altijd supermarkt thee maar wil me verdiepen in gezonde kruiden theeen.

 • Josephine 19 december 2013 at 16:10 - Beantwoorden

  Dat ziet er goed uit! En lijkt me alledrie lekkere thee.

 • sjeel 19 december 2013 at 20:22 - Beantwoorden

  Wat een leuke actie. Ben dol op thee :o)

 • pamela 20 december 2013 at 15:11 - Beantwoorden

  hallo, we zijn hier echte thee leuten, deze willen wij graag proberen, zeker nu de donkere dagen voor de duer staan lijkt het ons heerlijk om hier voor de openhaard mee te genieten , een heerlijk momentje samen… super 🙂

 • monique curvers 22 december 2013 at 10:44 - Beantwoorden

  Ook niet zo,n rooibos fan,aar weet dat t wel een van de gezondste en mildste thee is,dus ook wel nieuwsgierig naar deze opgefriste versie 🙂

 • Kathrien konijn 5 januari 2014 at 15:10 - Beantwoorden

  Heerlijk, thee 🙂

 • Maria 5 januari 2014 at 15:26 - Beantwoorden

  Ben al lang op zoek naar een goede gezonde balans, kreeg de Libelle onder ogen en ben verder gaan speuren. Zat net aan de sterrenmix toen ik dit las. Lijkt me heerlijk.

 • C.J. de Vries 8 januari 2014 at 12:23 - Beantwoorden

  SUPER heerlijk thee

 • joke 10 januari 2014 at 22:45 - Beantwoorden

  Heerlijke thee en nog gezond ook, zou ik graag proberen.

Leave a Comment