Receptenruil Pompoenbrood/cake

Af en toe ruilen een groep Healthy Foodbloggers een recept. Heel leuk om eens echt intensief een blog of site van een medefoodblogger uit te spitten op zoek naar een lekker recept. Deze maand mocht ik een recept van  de paleoblog van Cave-a  gaan maken. Cave-a wordt heel leuk geschreven en prachtig geïllustreerd door Eveline, en is zeker het bezoeken waard.

Ik heb gekozen voor haar Pompoen Cranberrybrood/cake. Ik heb wat aanpassingen moeten doen. De cranberry’s werden blueberry’s, omdat ik deze voor handen had.

receptenruil

Ingrediënten Pompoenbrood:

    • 6 eieren
    • 200 gram gare pompoen
    • 50 gram kokosolie, gesmolten
    • 2 tl vanille-extract
    • 1/2 rijpe banaan
    • 1/2 tl zout
    • 1/2 tl bicarbonaat (baking soda)
    • 1 tl-met-flinke-kop kaneel
    • 2 tl koek- of speculaaskruiden
    • 2 tl honing (optioneel)
    • 50 gram kokosmeel
    • 125 gram cranberries
    • Extra toevoeging van mijn kant: klein scheutje appelazijn of citroensap om de bakingsoda te activeren en beslag luchtig te maken. 

Bereiding:

Letterlijk de bondige tekst van Cave-a:

Alles behalve de cranberries bij elkaar gooien – mixen – cranberries er bij – in vorm doen [(mini)cakebakvorm of muffinvormpjes] – 35-40 minuten op 175 graden bakken.

Resultaat:

Een heerlijke cake (geen brood) beetje sompig, maar wel smaakvol.

pompoenbrood met hap

 

Leave a Comment