Take it slow!

In mijn praktijk vertel ik mijn clienten dat een gezonde levensstijl niet alleen samenhangt met gezonde voeding, maar ook met beweging en ontspanning. De tijd nemen om te genieten van de kleine dingen in het leven. Een boswandeling maken en genieten van een koolmeesje of een mooie tak in bloei. Dit is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan. In tijden van overvolle agenda’s en planningen is het moeilijk om rust te vinden, ook hier moet alles snel snel en vaak gaan we voor makkelijk.

IMG_3573

Met de komst van mijn nieuwe Versapers slowjuicer werd ik weer eens geattendeerd op mijn gehaaste gedrag. Ik was gewend aan de blender of de fastjuicer en daar gooi je alles in grote stukken in en klaar ben je. Met de slowjuicer gaat dat even anders. Het is belangrijk om de groente in kleine stukken te snijden, anders blokkeert de hele boel. Dit was bij mij het geval toen ik een hele wortel in de slowjuicer wilde proppen. Dat kan dus niet! Met een harde brom en gekreun liet de slowjuicer weten dat hij er niet mee eens was…ik dacht dat dit al het einde betekende van mijn slowjuice avontuur, maar gelukkig kon ik de machine makkelijk uit elkaar halen en de hele wortel verwijderen (pfff dat was even schrikken).

IMG_3570

Voordeel van de slowjuicer is dan weer wel dat je tijdens het juicen kunt snijden, want dat gaat zo’n beetje gelijk op. Tijdens het juicen neem ik alle tijd om lekker groentes met elkaar te combineren en heb ook nog de tijd om in de koelkast te kijken of er leftovers zijn die ik nog kan verwerken. En dan nog een belangrijk pluspuntje van deze slowjuicer….het is super makkelijk schoon te maken. Het bestaat uit vier delen die makkelijk onder de kraan zijn af te spoelen. De sap en afvalbakjes doe ik in de vaatwasser en klaar ben je!

IMG_3568

Maar wat het allerbelangrijkste van de slowjuicer is…de sapjes smaken super goed! Wow wat een boost krijg je daarvan, echt verslavend. Groen, Rood, Geel & Oranje…allemaal even puur en super lekker.

Het recept van mijn eerste slowjuice Red Booster (uiteraard de middelste):

FullSizeRender

Ingrediënten:

    • 2 rode bieten
    • 2 wortels
    • 2 cm gember
    • 1 appel
    • 1 selderijstengel

Wil je meer weten over de oerhollandse Versapers of een demo bijwonen,  kijk dan hier

 

Leave a Comment