Choco bonbonnetjes

Deze heerlijke bonbonnetjes kreeg ik laatst van mijn moeder bij de thee. Hoe leuk is het dat ook mijn moeder lekker aan het experimenteren is met heerlijke baksel, taarten, gerechten en smoothies. Ben trots op haar!

 

Ingrediënten:

    • 50 gram rauwe cacao
    • 30 gram cacaoboter
    • 50 ml kokosmelk/room
    • klontje roomboter (het geheime ingrediënt)
    • grote desertlepel kokosbloesemsuiker
    • Kokosrasp
    • Handje gojibesjes
    • handje amandelen
    • bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de cacaoboter “au bain marie” (een pan met warm water op het vuur en als deksel een bord gebruiken om daarop de boter te laten smelten)
  • Voeg de cacao door de cacaoboter
  • Voeg de kokosbloesemsuiker, kokosmelk  toe
  • Laat geheel weer warm worden en voeg de roomboter toe en roer het goed door
  • meng de amandelen en gojibesjes door het chocolademengsel
  • leg bakpapier op een diep klein bordje of schaaltje
  • Schenk de vloerbare chocola over het bakpapier, mengsel mag mag zeker een cm dik zijn
  • Strooi de kokos eroverheen
  • uurtje in de koelkast
  • als het hard geworden is in blokjes snijden
  • Heerlijke homemade chocolade bonbonnetjes bewaren in de koelkast.

 

Wil je het wat simpeler aanpakken, laat dan een reep pure chocola 85% smelten, Au Bain Marie, voeg daar geen extra kokosbloesemsuiker aan toe.

Enjoy!

 

1 Comments

  • Annemarie 21 januari 2014 at 15:09 - Beantwoorden

    Lijkt me erg lekker, vooral de combi met de gojibesjes. Ik neem je recept mee op mijn lijstje 😉 Groetjes, Annemarie

Leave a Comment