Rauwe noten zijn geweldig!

Met de overstap naar gezonde voeding, zonder onder meer brood en pasta, werd ik al onmiddellijk heel blij van rauwe noten. Dat had ik van te voren niet kunnen bedenken, want mijn voorkeur ging altijd uit naar zoute en vette noten (ongezonde transvetten welteverstaan). Ik heb altijd een zakje gemengde rauwe noten bij me, ze hebben me meerdere malen geholpen in situaties dat ik geen behoorlijke voeding kon krijgen. Als tussendoor of zelfs als lunch en ontbijt zijn de noten vaak mijn redding.foto 1

Naast dat noten gezonde vetten bevatten hebben ze ook elk andere mineralen en voedingswaarde. Dus als je een handje gemengde noten dagelijks eet krijg je een enorme variatie aan mineralen en vitaminen binnen. De vier belangrijke nootsoorten (had er heus meer willen bespreken, maar dat komt vast een keer in deel 2 ) op een rijtje…

De Walnoot

foto 2

De Walnoot, of zoals mijn dochter het noemt, de hersennoot. Hij lijkt niet alleen op hersenen, maar is ook goed voor je hersenen. Dat komt door het gehalte magnesium dat in de walnoot zit. Deze noten zitten vol met omega 3 en eiwitten, maar ook weer calcium, ijzer, vitamine B & E en beta-caroteen.

De walnoot is waarschijnlijk de gezondste noot van alle noten en het kan gewoon in Nederland worden gekweekt. Een paar per dag is een fijne aanvulling van je voeding. Eet ze los of voeg ze toe aan een salade of ovenschotel.

 

De witte amandel

foto 4

Nadat de noten niet meer uit mijn voedingspatroon waren weg te denken vond ik dat mijn kinderen er ook aan moesten geloven. Ze hadden er wat meer moeite mee. Ik heb ze toen een hele scala aan noeten voorgelegd en ze mochten kiezen welke ze het lekkerste vonden. De amandel was de winnaar. Mijn dochter vond de witte het lekkerst en mijn zoon juist de bruine amandel, maakt mij niet uit, zij kregen beiden hun eigen noten. Voor in de middag, in hun broodtrommel of na het sporten.

Amandelen zitten vol vetten, vezels, magnesium en vitamine E. Een vol handje amandelen bevat evenveel calcium als een glas melk. Dus dat glas melk mag je echt gerust uit je voeding schappen.

 

De cashewnoot

foto 5

Dit is mijn favoriet, de cashewnoot is een goede bron van verschillende mineralen en gezonde vetten. Het geeft je snel een verzadigd gevoel, waardoor je er ook niet teveel van eet. Dat is maar goed ook, want naast de geweldige mineralen magnesium, calcium, fosfor, ijzer en zink bevat de cashewnoot ook slechte verzadigde vetten.

Toch wordt de cashew door zijn hoge gehalte aan eiwitten gezien als een goede vleesvervanger en wordt onder meer gebruikt bij salades, ontbijt, curries en als tussendoortje.

De Paranoot

paranoten

Deze Zuid Amerikaanse noot was vroeger altijd de noot die ik als eerste uit het zakje gemengde noten wipte, omdat ik hem niet lekker vond. Ik dacht altijd dat het een goedkope vulling was om het zakje op gewicht te krijgen. Maar mijn mening over deze noot is 180 graden veranderd…wat een geweldige heerlijke noot, vol mineralen en vetten. Enorm voedzaam! Maar deze noot heeft een groot nadeel. Het bevat zo’n hoge hoeveelheid aan selenium (een mineraal dat schadelijke stoffen minder giftig maakt als een antioxidant) dat je er een seleenvergiftiging van kan oplopen.. 2 noten per dag is al voldoende voor dagelijkse hoeveelheid. Daarom wordt aangeraden om er niet meer dan 6 van deze noten per dag te eten en liefst ook niet dagelijks.

 

Deze noten zijn afkomstig van Gezondenotenkopen.nl

purefoodcoaching_gezondenotenkopen-1

126 Comments

  • Willy 29 januari 2014 at 10:43 - Beantwoorden

    Leuk om te lezen over de verschillende noten. Ik dacht altijd dat in noten veel vet zat en daarom at ik ze niet omdat ik op dieet ben.
    Dus het mag! Geweldig

  • Anne 29 januari 2014 at 11:34 - Beantwoorden

    Ik neem ook iedere dag een handje gemengde noten. Nu lees ik echter verontrustende berichten
    over het fytinezuur in oa noten (en havermout). Of is dat weer vergezocht?

  • Jacqueline 29 januari 2014 at 12:20 - Beantwoorden

    Zijn gebrande noten nu echt zoveel ongezonder?
    Ik eet gebrande noten zonder zout.
    Ik vind rauwe noten erg droog smaken.
    Zijn er misschien nog tips hiervoor?
    Groet Jacqueline

  • Suuz 29 januari 2014 at 13:15 - Beantwoorden

    Wat voor slechte verzadigde vetten zitten er dan in cashew noten? dat wist ik niet! 🙁
    Groetjes Suuz

  • Suuz 29 januari 2014 at 13:15 - Beantwoorden

    Wat voor slechte verzadigde vetten zitten er dan in cashew noten? dat wist ik niet! 🙁
    Groetjes Suuz

  • Josephine 29 januari 2014 at 16:12 - Beantwoorden

    Heerlijk al die noten! Ik zet de noten een nachtje in water met een scheutje appelazijn. Dit tegen het fytinezuur. Maar hier worden ze niet echt lekkerder van. Ook geprobeerd ze daarna in de oven weer “droog” te krijgen maar dat werkt ook niet echt. Heeft iemand een oplossing?

  • Claire 30 januari 2014 at 16:51 - Beantwoorden

    Leuke blog! Ik ben gek op rauwe noten, ben inmiddels zo gewend dat ik een geroosterde amandel niet eens meer lekker vind! 😉

  • Alessandra Cantiniere 30 januari 2014 at 21:18 - Beantwoorden

    Cashewnoten bevatten veel verzadigde vetten, maar onderzoeken spreken elkaar tegen of deze daadwerkelijk ongezond zijn. Het beste is om niet teveel van een soort te eten, afwisseling en variatie is belangrijk, zo krijg je zeker een variëteit aan mineralen, proteïnes en vitamines binnen.

  • Alessandra Cantiniere 30 januari 2014 at 21:20 - Beantwoorden

    Gebrande noten zijn daadwerkelijk ongezonder dan rauwe noten. Het branden gebeurd in olie die transvetten achterlaat op de noot. Deze transvetten proberen we juist te vermijden.

  • Cynthia 31 januari 2014 at 07:06 - Beantwoorden

    Heerlijk als tussendoortje, of in de havermout of yoghurt. Maar mijn favoriet is toch wel rauwe brownie gemaakt met gemalen walnoten!

  • Mariska Laros 31 januari 2014 at 07:07 - Beantwoorden

    Ze zijn hier niet aan te slepen… Mee naar t werk met dadels en vijgen, in de paleo roerbak met kip kerrie Chinese kool en paprika, in mijn overnight oats….zo kan ik nog wel even doorgaan! Heerlijk!

  • Melanie 31 januari 2014 at 07:14 - Beantwoorden

    Hallo!!! Ik vind de noten heerlijk om zo op te eten als tussendoortje maaaar het aller lekkerste is om een home made granola te maken! Lekker met havervlokken kokosolie en agave siroop! Jammie!

  • cindy demeyere 31 januari 2014 at 07:16 - Beantwoorden

    ik eet meestal de cashewnoten en walnoten,vooral de walnoten omdat ze vol goede stoffen zitten en schijnt ook nog eens buikvetverbrandend te zijn,dus mooi meegenomen! ik gebruik ze in mijn smoothies,slaatjes of gewoon tussendoor of eventueel in een notencake,je kan ze voor zoveel recepten gebruiken en ze zijn dan ook nog eens heel lekker

  • Angelique 31 januari 2014 at 07:18 - Beantwoorden

    Lekkere walnoten verwerkt in een eenvoudige salade van gemengde sla, tomaat, paprika met gegrilde tonijn of zalm. Zo lekker en simpel! Jummy for the tummy!

  • Liset 31 januari 2014 at 07:18 - Beantwoorden

    Heerlijk als tussendoortje of door mijn zelfgemaakte Granola

  • heidy 31 januari 2014 at 07:19 - Beantwoorden

    Als ik echt een keuze moet maken de walnoot.
    Maar ik gebruik ze allemaal in mijn notenbrood. Een hele lekkere brood vervanger, wat alleen bestaat uit noten en eieren. Verslavend lekker.

  • Henny Wichers 31 januari 2014 at 07:22 - Beantwoorden

    Sinds dat ik gezonder ben gaan eten heb ik de noten ook ontdekt…heerlijk!!
    De cashewnoot is wel de favoriet en gebruik hem altijd in mijn kip-mango salade.

  • Andrea van Geenen 31 januari 2014 at 07:23 - Beantwoorden

    Ik ben dol op noten! Ik wist trouwens niet dat paranoten schadelijk konden zijn, bedankt voor de tip!
    Het lekkerst vind ik walnoten bij een winters gerecht van geroosterde pompoen, met cranberry, rozemarijn en tijm, wat fèta, rucola en olijfolie. Van gewelde cashewnoten maak ik graag raw cheesecake en amandelen gebruik ik vaak ’s ochtends door de zelfgemaakte granola. En paranoten vind ik een echt lekkere snack tussendoor! Mmmmm….

  • Femke 31 januari 2014 at 07:42 - Beantwoorden

    Ik heb gek op noten!
    Eigenlijk vind ik ze allemaal super lekker, maar voor mij springt de cashewnoot er toch bovenuit!
    Ik vind ze lekker door salades, maar eet ze toch het vaakst zo als tussendoortje

  • marianne 31 januari 2014 at 07:50 - Beantwoorden

    Mijn favoriet is de paranoot. Heerlijk.
    Ik heb een grote pot ongebrande noten op mijn aanrecht staan. Als snack neem ik wat noten/kokossnippers/gojibessen/evt. moerbei. Als vegetariër kom je zo niets te kort.
    Ook gaan er regelmatig noten door het eten, op het laatst toegevoegd om ze niet al te veel te verhitten

  • Sabine 31 januari 2014 at 07:51 - Beantwoorden

    De walnoot oftewel ‘hersennoot’ (creatief gevonden van je kids

  • Esther 31 januari 2014 at 07:56 - Beantwoorden

    De allerlekkerste noot vind ik de Macademia maar beschouw dat als “snoepen” Faco recept voor de zomer is gemengde sla met cashewnoten, feta en home-made honing-mosterd-dressing. Echt meer heb je niet nodig!!

  • Bianca Wejers 31 januari 2014 at 07:59 - Beantwoorden

    Heerlijk, ik gebruik cashewnoten het meest in gerechten. Bij zuurkoolschotels bijvorobeeld of in de bloemkoolrisotto die ik gisteren nog gemaakt heb.

  • Petra 31 januari 2014 at 08:03 - Beantwoorden

    Tja noten zijn wel heel super veelzijdig om te eten en eigenlijk vind ik ze allemaal lekker, als tussendoortje eet ik graag Cashewnoten of amandelen…ook maken wij regelmatig witlofsalade met walnoten, feta en sinaasappel, dit is toch wel mijn favoriete gerecht als het op noten aankomt……maar ook…Euhhhh eigenlijk kan ik zo nog wel een tijdje doorgaan, want noten zijn gewoon altijd …super!

  • Amy 31 januari 2014 at 08:11 - Beantwoorden

    Ik hou ontzettend van noten en voor mij zijn ze ook een onderdeel in vele gerechten.

    Voor een favoriet recept om het stukje taart op verjaardagen, gelegenheden of ‘soms’ lekker op zondag op de bank is de appeltaart met een bodem van walnoten met dadels!!

  • Miriam 31 januari 2014 at 08:23 - Beantwoorden

    Cashewnoten zijn echt mijn favoriet! En het lekkerst zijn ze in het recept van de dadel/noten repen. Die zijn hier altijd in no time verdwenen:D

  • Ivana 31 januari 2014 at 08:28 - Beantwoorden

    Ik hou van pecannoten verwerkt in pesto of rauwe chocolade truffels.

  • Simone 31 januari 2014 at 08:28 - Beantwoorden

    Dol op de veelzijdigheid van noten ! Het liefst maak ik een noten pesto… met verschillende soorten noten (favoriet zijn de paranoot en pecan noten) en bijvoorbeeld rucola en parmezaanse kaas of op een vegan dag met edelgist. Uiteraard een lekkere teen knoflook en goede olijfolie… mjammie. Erg lekker is het om de pesto te gebruiken om een puntpaprika te vullen en dan lekker even een half uurtje in de oven ! Eet smakelijk !

  • Marion Goedhart 31 januari 2014 at 08:33 - Beantwoorden

    Dadelbonbons
    250 gr. dadels
    100 gr. gemengde rauwe noten
    kokos
    Alles in de foodprocessor en daarna balletjes draaien even rollen door de kokos en opstijven in de koelkast. mmmmm

  • Heleen 31 januari 2014 at 08:41 - Beantwoorden

    Walnoten voor in een chocoladetaart, of…… cashews voor heerlijke cashewcream of n raw taartje, of….. amandelen voor overheerlijke spijs, of….. hazelnoten in de brownies, of…. allemaal om heerlijk zo op te knabbelen….. aaaaah! Ik kan niet kiezen!

  • Lucie 31 januari 2014 at 08:47 - Beantwoorden

    Voor mij is de walnoot absoluut de koning van alle noten! Zoveel gezondheid én veelzijdigheid! Heerlijk in courgettebrood of zoete lekkernijen zoals appeltaart, maar ik gebruik ze ook heel graag in salades zoals witlofsalade of gewoon zo, als tussendoortje om op te knabbelen!

  • Kim Bisschop 31 januari 2014 at 08:50 - Beantwoorden

    Paranoten, cashewnoten, amandelen en walnoten… I ❤️ them all!!! Ik eet ze overigens het liefst zo uit het handje

  • Kim Bisschop 31 januari 2014 at 08:53 - Beantwoorden

    Paranoten, cashewnoten, amandelen en walnoten… I ❤️ them all!!! Ik eet ze overigens het liefst zo uit het handje. Wel gaan ze standaard in baksels als muffins en brownies en stop ik ze af en toe door een rijstgerecht! (Vorige bericht kwam blijkbaar niet volledig door)

  • Sylvia 31 januari 2014 at 08:53 - Beantwoorden

    Walnoten, amandelen, cashewnoten, eigenlijk bijna alle ongebrande noten. Vooral voor de raw cheese-cake als bodem, heerlijk!

  • Dewi wagenaar 31 januari 2014 at 08:54 - Beantwoorden

    Wat een leuke en gezonde actie. Ik ben gek op de paranoten en ze zijn super gezond vanwege oa de selenium. Heerlijk als tussendoortje met keltisch zeezout erover. Zoals te lezen in jou blog dus niet meer dan 6 per dag . Verder maak ik wekelijks een notenkoek als vervaging van brood. Daar gebruik ik een natuurmix voor.

  • E. Wijnhoven 31 januari 2014 at 08:58 - Beantwoorden

    Ik maak elke week zelf amandelmelk om mijn havermout in op te warmen en daarnaast rooster ik er nog een aantal om er overheen te strooien, dus amandelen zijn mijn favoriete noten!

  • Jitske 31 januari 2014 at 09:05 - Beantwoorden

    Mijn favoriete lunchgerecht: kwark met fruit (appel, mango maar ook bosbessen zijn heerlijk), bestrooid met (gemengde) noten (walnoten, cashewnoten, bruine en witte amandelen maar ook pecannoten zijn niet aan te slepen!) en dit geheel rijkelijk bestrooien met kokosrasp. Nom nom nom

  • Suzanne 31 januari 2014 at 09:06 - Beantwoorden

    Jaaaaaa ik kan niet zonder noten! Deze passen perfect in mijn levensstijl en voedingspratroon! Zo ontzettend lekker! Ik vind ook alle noten lekker, als een mix! Heerlijke afwisseling 🙂 cashew, amandelen, walnoten, paranoten! Hmmmm!

  • sjanette 31 januari 2014 at 09:08 - Beantwoorden

    Heerlijk rauwe noten!!! De lekkerste noten vind ik op de 1e plaats macadamianoten en op een goeie 2de paranoten! Kan niet zonder! Macadamia rauw opeten of macadamiapasta van maken! De paranoten verwerken in crackers ook erg lekker!

  • Jolanda 31 januari 2014 at 09:10 - Beantwoorden

    Moeilijk kiezen hoor! Maar de twee lekkerste vind ik dan toch de amandel (vanwege z’n veelzijdigheid: als meel, in pesto, etc. Past eigenlijk overal wel bij) en de walnoot. Vooral zelfgemaakte dadelrepen met noten zijn hier favoriet!

  • Karin 31 januari 2014 at 09:13 - Beantwoorden

    Noten, ik vind ze allemaal heerlijk, echt een voorkeur heb ik niet. In zelfgemaakte havermoutkoekjes, door m’n ontbijt of ’s avonds uit de hand voor de lekkere trek.

  • Rebecca 31 januari 2014 at 09:14 - Beantwoorden

    Ik eet nu ongeveer een half jaar suikervrij, glutenvrij en koemelkvrij en het voelt heerlijk! Elke dag een handje vol noten als tussendoor en uiteraard in gerechten stoppen! Ik vind alle noten lekker, zeker walnoten en cashewnoten! De walnoten gaan vaak op mijn geroosterd broodje geitenkaas en de cashewnoten door pasta’s .

  • Natasja 31 januari 2014 at 09:32 - Beantwoorden

    Ik vind alle noten heerlijk, maar amandelen zijn mijn favoriet!

  • Tracy 31 januari 2014 at 09:53 - Beantwoorden

    Ik ben dol op alle noten. Maar mijn favoriete gerecht met noten is echt een dadel/walnotentaartje. Glutenvrij en zooooooooooooo lekker, yummie.

  • O.C. van Rutten 31 januari 2014 at 09:57 - Beantwoorden

    Ik vind walnoten het lekkerst, maar hou van alle noten in een ontbijt van kwark,honing,kaneel en een handvol noten, heerlijk!

  • Claudia van Heck 31 januari 2014 at 10:05 - Beantwoorden

    Ons gezin is echt gek op alle soorten noten! We eten ze dagelijks als tussendoortje, maar ook zeker in gerechten en in toetjes :-). Gezond, knapperig en super smaakvol! Cashewnoten in een chili sin carne vind ik top, en door een salade moeten gewoon noten en zaden! In toetjes zijn ze ook onmisbaar voor ons, en natuurlijk ’s avonds bij een sapje/glaasje wijn 🙂 dus ik ga duimen voor deze prachtige prijs om helemaal happy van te worden!!

  • Vanessa Raffaela Sibma 31 januari 2014 at 10:17 - Beantwoorden

    Mijn favo noot is de paranoot. Een aardse smaak, lekker knapperig en super voedzaam. Ik eet ze het liefst uit het vuistje of door vers fruit met kaneel.

  • Liesbet Verschoor 31 januari 2014 at 10:33 - Beantwoorden

    Ik vind rauwe noten (en ook zaden) echt heerlijk en gebruik ze in allerlei gerechten. Walnotenpesto en vegan cashewnotenkaas zijn mijn favoriete recepten. Maar kiezen welke van alle noten ik het lekkerst vind kan ik niet. Love them all! Als ik op zaterdag bij de notenman op de markt ben geweest, heb ik altijd het gevoel dat ik goud in mijn tas heb 🙂

  • Anita 31 januari 2014 at 10:35 - Beantwoorden

    Ik vind eigenlijk alle noten wel lekker…….. :o) Heb zover ik weet geen voorkeur., wel ongebrand natuurlijk. Ze zijn gewoon lekker, zo uit het handje en in de yoghurt. Gewoon lekker.

  • meike 31 januari 2014 at 10:53 - Beantwoorden

    Om gewoon te knabbelen is de peacan noot mijn favoriet. Mijn kinderen zijn gek op muesli en mijn voorkeur gaat dan uit naar lekker zelfgemaakte zonder rommel erin, hiervoor gebruik ik lekker veel verschillende noten.

  • corrie 31 januari 2014 at 11:01 - Beantwoorden

    Noten zijn zo heerlijk en gezond ,
    Verdwijnen steeds weer in mijn mond.
    Para en walnoten zijn mijn favoriet
    Maar vergeet de rest ook zeker niet!
    Van salade tot in taart
    De noten zijn het zeker waard!!
    Het ISS een echte dupet food,
    Daarmee ben je snel weer in the mood!

  • corrie 31 januari 2014 at 11:03 - Beantwoorden

    Het is een echte superfood!!
    Moet het zijn

  • Tanja Z 31 januari 2014 at 11:09 - Beantwoorden

    Gelukkig kun je met noten zoveel kanten op, dat kiezen niet nodig is. Zou bijna onmogelijk zijn. Afhankelijk van mijn stemming en trek, hebben zowel de cashewnoot, de walnoot als de amandel mijn voorkeur.
    Walnoot vindt ik heerlijk bij mijn salade met geitenkaas en honing. Of verwerkt in een chocoladecakeje Paleo-style. Heerlijk!
    Cashewnoten vind ik heerlijk over de wortelcurry;
    Winterpeen met ui en knoflook fruiten, kokosmelk (evt. santen toevoegen om de saus in te dikken) en kruiden toevoegen (kerrie, gram masala, kies maar iets uit), scheutje citroensap erbij, kruiden naar keuze en op je bord nog de cashewnoten erover (eventueel eerst zelf roosteren). Echt super lekker!
    Amandelen zijn voor mij snoepjes als tussendoor. Liefst met wat gesmolten pure (89%) chocolade eroverheen.
    Je ziet, ik ben dol op noten. Twee kilo zijn hier dan ook zo op en dus zeer welkom 🙂

  • joke 31 januari 2014 at 11:12 - Beantwoorden

    Vind rauwe noten allemaal even lekker. De smaak blijft heel lang hangen.Gebruik ze in cake om te bakken op koekjes eet ze zo uit het vuistje en gebakken in de koekenpan door de salade. mmm heerlijk.En niet te vergeten door de yoghurt.

  • Ineke 31 januari 2014 at 11:15 - Beantwoorden

    Ik moet vaak goed opletten met wat ik eet vanwege gezondheidsklachten en het komt regelmatig voor dat ik veel dingen een tijd lang niet mag eten. Maar rauwe noten mogen altijd! En zijn echt m’n favoriet. Zo uit het handje, of door de yoghurt, maar vooral in m’n noten bananen cake!! Als ik die maak moet ik hem gewoon verstoppen anders blijft er niks voor mezelf over.

  • eva 31 januari 2014 at 11:17 - Beantwoorden

    Cashewnoten voor door de curry. Ook cashewnoten pasta is favoriet!

  • Josientje Hillebrands 31 januari 2014 at 11:23 - Beantwoorden

    Cashewnoten in een Thaise Curry! yeahhhh

  • Josephine 31 januari 2014 at 11:44 - Beantwoorden

    Walnoot heeft mijn voorkeur maar eigenlijk vind ik ze allemaal wel lekker! Mooie boom overigens waar eekhoorntjes gek op zijn!

  • Tina 31 januari 2014 at 11:49 - Beantwoorden

    Ik ben dol op noten, ze zijn een heerlijke aanvulling op mijn voeding. Amandelen vind ik er lekker om tussendoor te snoepen. Walnoten vind ik heerlijk icm rauwe honing, lekker in een salade of als zelfgemaakte granola mix. Ook zijn noten het perfecte ingrediënt voor veel raw taartjes en muffins 🙂

  • Bash 31 januari 2014 at 12:03 - Beantwoorden

    De paranoot is van kinds af an altijd al mijn favoriete noot geweest! Heerlijk in de Elitehaver en soms studentehaver mix. Maar ik geloof dat ik er toch best wel vaak meer van at dan 6..moesten ze maar niet zo verdraaid lekker zijn. Wel goed om te weten dat het een hoge hoeveelheid selenium bevat. Ik hou van noten en rozijnen als ontbijt door de havermout heen met stukjes appel, banaan,aardbei of peer maar ook gebruik ik het om na het sporten de nodige proteine,vetten,koolhydraten en goede mineralen om sneller te recupereren en spiergroei te bevorderen. Beetje jammer dat paranoten zo duur zijn. Maar dat is misschien om te voorkomen dat mensen zo als ik een te hoge dosis selenium binnen krijgen 🙂 Leuke informatieve blog trouwens. Ik ga de site even liken op fb 😉

  • Claire 31 januari 2014 at 12:09 - Beantwoorden

    Cashewnoten! Mijn comfort food, oh ik kan me ongans eten aan die dingen! Heb je een slowjuicer? Probeer dan eens om cashewnoten-boter te maken! Als je het nog een beetje zoet daarna met honing of maple syrup heb je echt het lekkerste smeerseltje dat je kan bedenken! Heerlijk om je appel in te dippen 🙂

  • Jolanda Baltus 31 januari 2014 at 12:17 - Beantwoorden

    De walnoot, smaakt prima in gerechten met spruitjes die mijn vriend zo lekker vind, maar ook heerlijk in toetjes 🙂

  • Lieke 31 januari 2014 at 12:29 - Beantwoorden

    Hazelnoten en amandelen zijn het lekkerste om in gerechten te verwerken, bv salades, toetjes of speltmuffins.
    Paranoten zijn de heerlijkste noten om zo te eten.

  • Astrid Goormans 31 januari 2014 at 12:44 - Beantwoorden

    Walnoten in een slaatje met geitekaas

  • Nelleke 31 januari 2014 at 12:52 - Beantwoorden

    Ik eet het liefst amandelen, in een taart of een salade :)!

  • Anita 31 januari 2014 at 13:24 - Beantwoorden

    Noten; heerlijk en gezond! Ik eet dagelijks een mix van amandelen, walnoot en rozijnen als tussendoortje (en inderdaad altijd een zakje in de tas mee voor noodgevallen 🙂 ). Cashewnoten zijn heerlijk om cheesecake mee te maken. Walnoten gaan bij mij door de witlofsla en door bijna alle cake/muffin baksels. Haha en paranoten pikte ik juist altijd uit de gemengde noten omdat ik ze hel lekkerst vond. Nu al heel lang niet meer gegeten.

  • yvonne 31 januari 2014 at 13:59 - Beantwoorden

    Lekker handje noten door een salade. Door gerorbakte spinazie of walnootjes op een stukje brie. Paranoten en amandelen vind ik het lekkerst.

  • Froukje 31 januari 2014 at 14:12 - Beantwoorden

    Ik ben dol op amandelnoten…op de 2e plaats cashewnoten….heb altijd noten in huis en eet ze dagelijks ook lekker in salades, cake, taarten…

  • Gerda 31 januari 2014 at 14:23 - Beantwoorden

    Gemengde noten met cranberries vind ik erg lekker.
    Gewoon als tussendoortje of bij een glaasje wijn.

  • winanda 31 januari 2014 at 15:25 - Beantwoorden

    hoi, we hebben sinds kort ook de noten onndekt! wat is dit een geweldige “vrucht “van de natuur. helaas moet ik ze wat vaker eten nu hebben we wel de walnoten in huis en de cashewnoten deze heb ik samen met hazelnoten gemixt em on de yoghurt te verwerken. ook doe ik regelmatig de walnoten in een salade of een of ander cake/taart, of zoals gisteren kaneelbroodjes uit de oven we willen graag minder brood eten en met meerder soorten noten zou ik inderdaad heel blij zijn om te varieren in de yoghurt of om zo los te eten. mooie aktie! spannend

  • isis 31 januari 2014 at 17:30 - Beantwoorden

    hou van alle noten maar vind geweekte cashews in een raw cheesecake echt een wondere heerlijkheiid!

  • Mia 31 januari 2014 at 17:43 - Beantwoorden

    Ik hoe van alle noten. Eet elke dag een handje verschillende nootjes en eet zo ook vaak in verschillende vegetarische gerechten en maak ook mijn eigen melk van verschillende noten soorten.

  • Rowie 31 januari 2014 at 18:04 - Beantwoorden

    Walnoten zijn mijn favoriet! Ik eet ze het liefste overal door, van een yoghurt ontbijt tot een salade en van quinoa goreng tot een snack met peer, kaneel, rozijntjes en natuurlijk walnoten:)

  • Peyta 31 januari 2014 at 19:10 - Beantwoorden

    De walnoten vind ik het állerlekkerst, maar vind het wel lastig een keuze te maken. Door de salade: heerlijk! Maar ook als garnering op taart of koekjes. Zoveel heerlijke toepassingen te bedenken!
    Ik doe graag mee met de actie!

  • patricia 31 januari 2014 at 19:11 - Beantwoorden

    Ik vind alle noten lekker maar pecannoten het lekkerst. ik eet noten graag los maar ook door mijn quinoa ontbijt of door de yoghurt.

  • cynthia 31 januari 2014 at 20:02 - Beantwoorden

    Heel erg lekker om amandelen door mijn havermoutontbijt te doen. Havermout, amandelmelk, appel, kaneel, lijnzaad, kokosolie en amandelen mmm…..en ook nog eens heel goed voor de huid 😉

  • Ellen 31 januari 2014 at 20:15 - Beantwoorden

    Met stip op 1 ongebrande en ongezouten macademia’s! Ik knabbel ze meestal uit het vuistje direct op, maar je kunt er ook de mooiste notenpasta / het mooiste deeg van maken. Op nummer twee de paranoten. Welke noot is niet fantastisch eigenlijk?

  • Claudia 31 januari 2014 at 20:30 - Beantwoorden

    Ik vind walnoten het lekkerst. Ik doe ze in een salade met gemengde sla, gedroogde cranberries en geitekaas. Met een dressing van citroensap en honing. Zalig

  • anne 31 januari 2014 at 20:44 - Beantwoorden

    Ik vind ze het lekkerst in een noten chocolade bar….. Enne welke? Moeilijk hoor, paranoten? Nee allemaal even lekker, juist de afwisseling.

  • Jeanne 31 januari 2014 at 20:54 - Beantwoorden

    Ik vind de cashew noten lekker in salades !!

  • Xandra 31 januari 2014 at 21:08 - Beantwoorden

    Heerlijk die nootjes, mij voorkeur gaat uit naar de amandel. Lekker om zo te eten maar amandelmeel is ook lekker in gebak. Cashewnoten bij kip en walnoten in de sojayoghurt. Paranoten vind ik ook heerlijk aards smaken!

  • Laura Aracy Cedres 31 januari 2014 at 21:34 - Beantwoorden

    Paranoten zijn mijn favoriet en ik gebruik een noten mix (plet ik eerst) om lekkere rauwe cacao chocolaatjes en taartjes te maken En hazelnoten om rauwe hazelnootpasta te maken.

  • Janine 31 januari 2014 at 23:38 - Beantwoorden

    Paranoten vind ik het lekkerst om zo los te snoepen tussendoor. Maar met cashewnoten kook ik heel veel. Favoriet met oosterse boerenkool. Jammie!

  • Lara 1 februari 2014 at 10:25 - Beantwoorden

    Macademianoten jammie! En walnoten voor door de salade, ook heerlijk.

  • Sylvia 1 februari 2014 at 16:57 - Beantwoorden

    Amandelen vind ik het lekkerst! Ik garneer zelfgemaakte volkoren speltkoekjes ermee, of meng het samen met rauwe cacao, cocosolie en kokosbloesemsuiker om lekker zelf chocola mee te maken. Heerlijk!

  • Iris 1 februari 2014 at 16:58 - Beantwoorden

    Ik kan niet kiezen tussen amandelen en cashewnoten. Een gedeelde eerste plaats dus! Gemengd met rozijntjes,ander gedroogd fruit en zaden/ pitten als studentenhaver. Of in de keukenmachine mixen met vijgen/ dadels en kneden tot een taartbodem…heerlijk bij allerlei taarten!

  • natasja kroneman 1 februari 2014 at 18:56 - Beantwoorden

    ik ben dol op aller soorten noten, ik vind ze echt zalig in een salade

  • Laura Burkhardt 1 februari 2014 at 20:01 - Beantwoorden

    Bij Studentenhaver en andere notenmixen zijn het altijd de cashews die als eerste weg zijn. Kindvriendelijk, borstvoedingsvriendelijk, licht verteerbaar, combineerbaar met koude en warme maaltijd en als snack. Verzadigde vetten zijn niet ongezond, je hebt er alleen geen overdaad van nodig. Transvetten van bewerkte producten zijn ongezond. Omega 6 en 9 zitten volop in de voeding, alleen omega 3 onverz. vetzuren zijn essentieel en zitten te weinig in onze hedendaagse voeding…..Zaden en Noten zijn perfect voor n vitale gezondheid.

  • caroline 1 februari 2014 at 22:50 - Beantwoorden

    heerlijk zo uit het vuistje en de walnoten zijn lekker in mijn carrot cake

  • yvonne 2 februari 2014 at 12:12 - Beantwoorden

    Ik heb niet 1 noot die ik het lekkerste vind. Gewoon een handje gemengde noten, heerljjk. Ook erg lekker in brood.

  • priscilla 2 februari 2014 at 15:29 - Beantwoorden

    In pasta met pesto, rucola en garnalen vind ik paranoten lekker, wel klein maken.
    En zo uit de hand, amandelen, walnoten en hazelnoten.

  • annemarie 4 februari 2014 at 07:04 - Beantwoorden

    Cashew!! Heerlijk dor alle gerechten. Brengt overal net dat tikeltje extra rijke volle smaak aan. Mijn favoriet! ♡

  • Ellen van der Vijgh 4 februari 2014 at 07:32 - Beantwoorden

    Oh jee… En nu moet ik ook nog kiezen? Ik heb al vaker bij Food is Good besteld en allemaal zijn ze lekker!
    Mmmm… Dan maar de walnoten, of ehh de cashewnoten…

  • Marianne 4 februari 2014 at 07:44 - Beantwoorden

    Ik vind ze allemaal zalig, en dat ze daarbij dan ook nog eens gezond zijn is dubbel zo lekker.
    Favoriet……….. Tja………. Allemaal 😉

  • Coty jeronimus 4 februari 2014 at 07:56 - Beantwoorden

    Heerlijk, ik heb altijd wat bij me op mijn werk voor het 4 uurtje. Een mix van cashew, amandel, rozijnen met zonnebloem en courgetten pitten.

  • ingrid meijers 4 februari 2014 at 08:00 - Beantwoorden

    Noten = noodzaak!

  • jessica 4 februari 2014 at 08:12 - Beantwoorden

    Mijn favoriet is moeilijk te noemen. Ik vind ze allemaal lekker. Ben gek op noten. Elke week kopen we ongebrande notennix. Heerlijk. Door het eten doen of notenbrood maken of gewoon ervan snoepen. Denk dat de paranoot wel favoriet is. Lekker stevig en robuust. Daar hou ik wel van.

  • Sylvia Arp 4 februari 2014 at 08:18 - Beantwoorden

    Noten …..jammie ….en heerlijk. Ik ga helemaal voor de walnoot op dit moment. Lekker en maakt me altijd helder als ik een beetje suf ben. Heerlijk om ze niet zelf te gaan plukken en ze zonder handschoenen uit hun bastje te halen, want doe je dat wel dan heb je weken lang zwarte vingers 😉 Maar goed daar hebben we ook weer van geleerd ….misschien zijn ze daarom wel zo goed voor de hersenen!

  • Willemijn 4 februari 2014 at 08:23 - Beantwoorden

    Mijn favoriet is de macadamia, maar die heb ik nog nooit rauw gegeten. De favoriete (door mij gegeten) rauwe zijn soms amandelen, soms walnoten en soms pecannoten. Eigenlijk kan ik niet kiezen….

  • Jiska 4 februari 2014 at 08:34 - Beantwoorden

    Ook ik ben dol op noten. De cashewnoot in het bijzonder. Heerlijk door mijn ontbijt in de ochtend en een goede basis in taarten en sausen 🙂

  • Nienke 4 februari 2014 at 08:46 - Beantwoorden

    Pistachenoten (zijn samen met cashewnoten, walnoten en amandelen) uitmuntende leveranciers van proteïnen, gezonde vetten en mineralen. 90% Van de vetten in pistache zijn onverzadigd en daarom niet-dikmakend. De gehelmde en supergezonde noot is rijk aan antioxidanten. Er zitten veel fytonutriënten zoals caroteen en polyfenolen in het pistachenootje. Samen met de ruime hoeveelheid vitaminen uit het B-complex en vitamine E of gamma tocoferol zorgen al deze stoffen voor een beter werkend afweersysteem dat ziekten waaronder kanker te lijf kan gaan.
    Verder ben ik dol op paranoten, er zitten bijzonder veel mineralen in paranoten. Het percentage voor seleen is duizelingwekkend hoog. Maar zoals met alles geld ook hier niet te veel, max.2-3 keer per week 6 noten.

  • Marina 4 februari 2014 at 08:46 - Beantwoorden

    Ik neem elke dag wel een handje noten, heerlijk vind ik dat. Wel altijd de rauwe variant, want die zijn nou eenmaal een stuk gezonder! Mijn favoriet is de amandel, maar ook de paranoot is zalig!

  • Kim 4 februari 2014 at 09:11 - Beantwoorden

    Ik ben gek op noten! Vooral cashew en paranoten. Ik doe heel graag mee met de give-away.

  • Annemieke 4 februari 2014 at 09:14 - Beantwoorden

    Wij zijn gek op alle soorten ongebrande noten en nemen elke dag een klein handje notenmix

  • sandra koot 4 februari 2014 at 09:25 - Beantwoorden

    mmm noten heerlijk. favoriet is de cashewnoot, maar een notenmelange vind ik ook heerlijk. voorheen nam ik ’s middags rond 4 uur vaak een koekje. nu neem ik een paar noten, veel gezonder en o zo lekker.

  • Jolande 4 februari 2014 at 09:43 - Beantwoorden

    Ik eet eigenlijk helemaal nog niet zoveel noten. Lees hier pas wat je er eigenlijk allemaal mee kunt doen. Dat vraagt om de noten wat meer te gaan eten en verwerken in onze maaltijden.
    Dus toch maar eens gaan experimenteren!

  • Marja 4 februari 2014 at 09:45 - Beantwoorden

    Ik vind alle noten ( en ook pinda’s) erg lekker. Maar het allerallerlekkerst vind ik toch wel de cashewnoten.

  • Mariska 4 februari 2014 at 09:47 - Beantwoorden

    Oeps! Gisteren heel wat meer dan 6 paranoten gegeten, mijn favoriet. Hoe weet ik of noten ongebrand zijn? Ik koop ze nu nog weleens in de supermarkt , maar daar kom ik geen zakje tegen waar dat opstaat. Overigens ook niet in de natuurvoedingswinkel.

  • Liset Radsma 4 februari 2014 at 10:03 - Beantwoorden

    Mmmmmmm noten! Zelf cashewnoten pasta maken, gemengde noten door de salade, een handje noten als tussendoortje, door mijn homemade granola, spijs maken van gemalen amandelen, etc. Een veelzijdig en gezond product!

  • Anne van Atten 4 februari 2014 at 10:03 - Beantwoorden

    Zelf ben ik allergisch voor noten. Alleen walnoten kan ik in kleine mate eten. Waarom ik toch mee doe met deze actie? Omdat mijn moeder nu ook haar weg probeert te vinden in dit andere voedingspatroon en het soms wel moeilijk heeft. Van de week had ze het er over dat ze zo graag ongebrande noten zou hebben;) hoe leuk zou het zijn ald ik haar woensdag op haar verjaardag kan verrassen met het nieuwtje dat ze deze noten gewonnen heeft! Duimen maar..

  • Mariel Bitter 4 februari 2014 at 10:04 - Beantwoorden

    O wauw! 2 kilo noten te winnen! Weet niet of ze nou voor 4 winnaars zijn of voor 1, het blijft ook een mooie prijs als ie voor 4 is! En tjah, hoe geef je dan je voorkeur aan? Cashewnoten gebruik ik vaak met warm eten ipv vlees, amandelen bij mijn ontbijt met kwark, walnoten in zelfgemaakt brood en muffins en paranoten als tussendoortje! Nou ALS ik mag kiezen, doe mij de paranoten dan maar! Ook goed voor de hersens toch?!

  • speranza 4 februari 2014 at 10:18 - Beantwoorden

    iedere morgen 1 eetlepel rauwe noten in mijn kwark is mijn medicijn voor een gezond leven! Meer heeft een mens toch niet nodig!

  • Saskia de Boer 4 februari 2014 at 10:58 - Beantwoorden

    Mijn favoriet is de walnoot: lekker in salade, gewoon zo, maar ook heerlijk als taartbodem of in een brownie recept! MMM… En wie niet waagt die niet wint, toch 🙂

  • Martine 4 februari 2014 at 11:04 - Beantwoorden

    Hoewel ik gezouten gebrande noten ook nog steeds erg lekker vind, eet ik steeds vaker rauwe, ongezouten noten. Heerlijk als tussendoortje, maar ook lekker door hartige taart, pasta, cury enz.

  • Doortje Zoet 4 februari 2014 at 11:22 - Beantwoorden

    I love nuts <3 Ze zijn zo fijn veelzijdig. Mijn favoriet is altijd de gebrande cashewnoot geweest (van de markt!), maar sinds ik gezonder ben gaan eten en de overstap naar rauwe noten heb gemaakt ben ik de amandel ontzettend gaan waarderen. Zo'n lekkere noot! Ik heb standaard een potje amandelboter in de kast staan, heerlijk op brood of om mee te bakken, en slechts een kwestie van een paar handjes in de keukenmachine en mixen maar 🙂 met deze rauwe noten zou ik erg blij zijn!

  • Monique Missot 4 februari 2014 at 11:24 - Beantwoorden

    Heerlijk een mixje van amandelen, walnoot en pecannoten…….met soms wat rozijnen!

  • Chanoe 4 februari 2014 at 12:11 - Beantwoorden

    Paranoten had ik eigenlijk nog nooit geproefd maar laatst had iemand paranoten bij zich en toen mocht ik een proeven, sindsdien zijn ze toch wel favoriet bij mij ! Echt heerlijk! En zo krijg je in elk geval voldoende selenium binnen en dat met maar 2 noten per dag!

  • Christina 4 februari 2014 at 12:40 - Beantwoorden

    De para noot is voor mij favoriet. Altijd een herinnerig aan mijn jeugd in Brazilie, en ook nog gezond…maar niet teveel dan.

  • Nadine 4 februari 2014 at 13:49 - Beantwoorden

    Ik vind ze allemaal lekker op hun eigen manier!
    Gewoon heerlijk tussendoortje, om met te bakken of in gerechten! yummie yummie!

  • Veer 4 februari 2014 at 15:04 - Beantwoorden

    Walnoten!! Heerlijk om even te snoepen, maar ik gebruik het ook veel in shakes/smoothies. Ook lekker bij grote stukken fruit met een beetje haverstroop!

  • Yvonne 4 februari 2014 at 15:10 - Beantwoorden

    De paranoot vind ik super, maar mag je indd niet teveel van nemen.De rest door de yoghurt, als crumble met fruit, door salades of stamppot (vervanger voor spekjes) of gewoon zo een walnootje kraken,heerlijkkkkkk

  • Myra 4 februari 2014 at 16:45 - Beantwoorden

    Amandelen! Amandelpasta is in ons gezin niet aan te slepen, maar daar zetten we vanwege de hoge kosten even de rem op. Door de havermout zijn ze ook heerlijk!

  • lies 4 februari 2014 at 20:07 - Beantwoorden

    ik ga voor de walnoot want mijn zoontje zegt: die slim noten moet ik iedere dag zodat ik lekker slimmer wordt dan papa!!

    lies

  • Simone 4 februari 2014 at 21:20 - Beantwoorden

    ..ik ga voor de amandelen! Mijn ogen en de ogen van mijn kindjes zijn amandelvormig, de amandel is een van de gezondste noot onder de noten, ik zeg een gouden noot!

  • angelique 5 februari 2014 at 16:38 - Beantwoorden

    Heerlijk al die noten, en ook weer wat geleerd van dit stukje, nl dat je niet teveel paranoten mag eten, jammer, mijn favoriete noot!

  • Peyta 31 januari 2017 at 07:54 - Beantwoorden

    Ik ben dol op noten, vooral paranoten. Daar maak ik paranotenpasta van. Elke dag een lik op een cracker oid. Mmm.

Leave a Comment