review: Aangenaam Thuis!

Pure Food Coaching bevindt zich in het oude centrum van Haarlem. Een bruizend centrum, mag ik best zeggen….veel leuke winkels, reaturantjes, koffiebarretjes, juicebarretjes met smoothies, soepen en sla….steeds meer leuke verantwoorde ondernemingen. Een daarvan ligt een soort van om de hoek: Restaurant Aangenaam. Een biologisch fairtrade restaurant met een hele pure kaart, ondanks het pure gebruiken ze voor mij net iets te veel ingrediënten die ik liever niet eet, daardoor kom ik er weinig. Toen zij mij benaderde om hun nieuwe initiatief uit te proberen, Aangenaam Thuis, moest ik daar wel even over nadenken…

Wat is Aangenaam Thuis:

Aangenaam Thuis is een service die aangeboden wordt door restaurant Aangenaam in regio Haarlem. Een tas met verse biologische ingrediënten en alle benodigdheden voor twee dagen of meer. De maaltijden zijn incl vlees of vis en kosten 7,50 pp  Een vega tas is er ook. Het enige dat je zelf in huis moet hebben is olijfolie (of kokosvet in mijn geval), peper en zout. Je zit niet vast aan een abonnement, voor 10 uur ’s ochtends gebeld kun je die zelfde avond nog gebruik maken van de tas.

IMG_0575

Na een drukke dag, werd deze tas met inhoud rond 6 uur bij mij thuis gebracht. In eerste instantie zonk de moed in mijn schoenen. Als ik moe en laat ben, dan hou ik niet zo van experimenteren. Ik kon kiezen uit een stoofpotje met zalm, aardappel en paprika of auberginerolletjes met buffalamozzarella en tomatensalsa.

IMG_0576

Het stoofpotje leek mij het meest snel en met een kleine vervanging van de aardappels voor zoete aardappels kon ik vrij snel aan de slag. En het resultaat was echt heerlijk, heel puur en makkelijk te maken (ik heb per ongeluk wel alle kruiden uit de tas toegevoegd, ook van de auberginerolletjes, waardoor het nog kruidiger smaakte dan aanvankelijk het plan )

IMG_0836

Paprika’s in de oven vond ik wat omslachtig, maar het was wel net even de extra toevoeging van een geroosterde smaak. En dat vind ik nu al leuk van zo’n tas met recepten, je krijgt weer een duwtje in de rug om nieuwe dingen uit te proberen. Met de bloesem van oregano gegarneerd zag het er ook nog heel mooi uit.

IMG_0841

Auberginerolletjes:

Het tweede gerecht waren de Gemarineerde auberginerolletjes met pasta. Een hele mooie biologische pasta, maar zelfs die eet ik niet meer. Ik heb er dit keer voor gekozen om de pasta te vervangen door Quinoa.

 

IMG_0637

Ook dit gerecht was net even anders dan dat ik het zou maken. Vooral de salsa met tomaten, ui en citroenrasp was echt heel erg lekker. Ik had nog wat extra gemaakt zodat we alle vier (ook de kinderen) ervan konden genieten. Dit gerecht kreeg van allemaal een dikke tien. Heerlijk smullen na een dag hard werken. En wat is het dan fijn dat je niet zelf hoeft na te denken over de maaltijd.

IMG_0829

Conclusie:

De Aangenaam Thuis tas is heel prettig. De Verse biologische producten zijn niet perse uit de streek, maar wel vaak seizoensgebonden. De aanpassingen die ik moest maken waren minimaal. Eigenlijk alleen de snelle koolhydraten vervangen door minder snelle koolhydraten. Bijna zo simpel dat jhet jammer is dat Aangenaam er niet zelf aan heeft gedacht…naast een vis, vlees, vega variatie ook een Pure Food Variatie, wie weet komt die er nog wel….

Meer informatie over Aangenaam Thuis vindt je hier

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Comment