Je hebt zout en zout

Bij een overstap naar pure gezonde voeding verdwijnt niet alleen suiker, koezuivel en tarwe uit het keukenkastje, maar ook het tafelzout verdwijnt van tafel.

Leeg tafelzout met wellicht een kleine toevoeging van Jodium heeft geen positieve invloed op je bloeddruk en onttrekt het lichaam van mineralen. Daarvoor in de plaats wordt gebruik gemaakt van Keltisch Zeezout. Een zout dat meer dan 80 mineralen bevat die weer heel essentieel zijn bij de opname van vitaminen.

Keltisch zeezout komt uit Bretagne, Frankrijk en wordt daar gedroogd op mineraalrijk klei. Vandaar de grijzige kleur en de nattige substantie.

zeezout

Waar gebruik ik Keltisch Zeezout voor? Eigenlijk voor alles, waar ik normaal eerder gewoon zeezout voor gebruikte. Alleen Keltish zeezot is vrij hard van structuur, voor warme gerechten geen probleem, zout smelt. Voor koude gerechten maak ik het zout fijn in een vijzel, daar leg ik dan een voorraadje van aan voor bijvoorbeeld een salade of over mijn gekookte eitje.

Waar ik Keltisch Zeezout het meest en dagelijks voor gebruik is voor mijn Sole (zonnetje). Sole is een zoutoplossing die ik elke ochtend toevoeg aan mijn lauwe ochtendwater.

Elke ochtend begin ik de dag met een half liter lauw water, met een uitgeperst citroentje en een dessert lepel Sole, een natuurlijke mineralenboost.

Hoe maak je Sole:

Wat heb je nodig:

  • Een goed gereinigd afsluitbaar potje
  • Keltisch Zeezout
  • Gekookt water¬†

Bereiding:

Vul de pot met 1/3 keltisch zeezout

Vul de pot verder tot aan de rand met gekookt water en roer het even door

Als het water is afgekoeld zul je zien dat het water volledig verzadigd is met zout en dat de restanten (klei en teveel aan zout) als een droesem naar de bodem zakt

sole diptic klein

 

Keltisch Zeezout op ambachtelijke wijze kun je bestellen bij www.keltischzeezout.net

 

4 Comments

 • Marleen 6 oktober 2014 at 20:38 - Beantwoorden

  Hoi!
  Ik heb nu net Sole gemaakt. Maar hoe lang is dit houdbaar en moet je telkens het water aanvullen of na bepaalde tijd weer opnieuw maken?

  Warme groet,
  Marleen

 • Alessandra Cantiniere 6 oktober 2014 at 21:00 - Beantwoorden

  Hi Marleen,
  De sole is heel lang houdbaar. Ik vul het overgebleven zout niet bij met water, maar gooi het weg. Vaak blijft er maar een bodem over en is meer klei dan zout.
  succes ermee!

 • Bianca 7 oktober 2014 at 10:11 - Beantwoorden

  En wat is dan het verschil tussen Keltisch en Himalya zout?

 • Alessandra Cantiniere 7 oktober 2014 at 10:42 - Beantwoorden

  Hier link naar een uitgebreide vergelijking: http://www.ahealthylife.nl/keltisch-zeezout-en-himalayazout-wat-is-het-verschil/

Leave a Comment