Casave chips deluxe!

Hoe zo iets simpels zo lekker kan zijn. Vandaag casavechips gemaakt voor mezelf en de kinderen. Helemaal niet extreem veel, maar na een paar chipies was iedereen blij en voldaan. Voor mij is dit het bewijs dat natuurlijke producten je verzadigingsgevoel veel beter aansturen dan bewerkte producten of producten met een hoog zetmeelgehalte. Een zak gewone aardappelchips moet keer op keer gewoon leeg! Of het nou paprikachips is met allemaal e-nummers of naturel biochips van de natuurwinkel. Daarom heb ik besloten om de chips voortaan zelf te maken en daar vooral geen aardappel voor te gebruiken.

Eerlijkheidshalve moet ik wel toegeven dat van de aardappelalternatieven de casave de meeste zetmeel bevat, wil je dat vermijden dan kun je beter kiezen voor de pastinaak, wortel, peterseliewortel of rode biet

casave, kokosolie, zeezout

Ingredi├źnten:

    • Een casave
    • Kokosolie
    • Zeezout (voorkeur voor keltisch zeezout)
    • Een mandoline, rasp of kaasschaaf

casave chips bakken

Je hebt een bak- of wokpan met een dikke bodem nodig om in te frituren. Doe kleine porties in de pan en draai ze om als ze goudbruin zijn. Spatel ze uit de pan en leg ze op een stuk keukenpapier. Strooi het zout over de chips als het nog lauwwarm is. Hou jezelf in, niet alles gelijk willen opeten, en laat ze afkoelen om te serveren.

Enjoy!

 

 

Leave a Comment