Pure Food Coaching 1 jaar!

Wat een ongelofelijk jaar is dit geweest. Ik heb werkelijk een geweldige tijd meegemaakt nadat ik besloten heb om mijn hart te volgen en een studie te gaan doen die ik gewoon leuk vind en daarmee een eigen foodcoach praktijk op te zetten. Deze week exact een jaar geleden ging ik naar Kamer van Koophandel om mijn styling & fotografie bedrijf om te zetten in een praktijk voor voedingscoach met kookworkshops en catering.

Vanaf het begin zijn de kookworkshops, zowel de basis- als de bakworkshop, een groot succes geweest. Zo ook de praktijk voor individuele consulten in combinatie met mini workshops is ook vanaf het begin goed gaan lopen. Met Cilla van Puurhomemade.nl ben ik Puur en Gezond gaan koken bij restaurant Nurks in de Hout  in Haarlem, ook een geweldige ervaring erbij.  Door mijn gezonde leefstijl hen ik enorme leuke inspirerende mensen mogen ontmoeten, wat een feest.  En natuurlijk moet ik de rol van mijn eigen gezin niet vergeten, wat een lieverds zijn het toch, helemaal overgeleverd aan mijn grillen eten ze nu grotendeels zonder suiker, tarwe en koezuivel en ze vinden het prima. Daarbij ook nog hulp van een prachtig artikel in de Libelle en mijn geluk kan niet op. Binnenkort zal het eerste Puur Weekend plaatsvinden waarvan Pure Food Coaching een onderdeel van de organisatie is. Allemaal leuke dingen! Laat de positieve flow maar lang voortduren 🙂

In zo’n terugblik op het hele jaar ging ik mijn foto’s even door om te zien wat ik zoal heb gebakken, gebraden en gekookt…..pfff er kwam geen eind aan al die smakelijke (heel af en toe wat missers) foto’s.

Het volgende taartrecept was mijn eerste stap op het gebied van taarten zonder suiker, zuivel en tarwe. Een succesvol recept van de site  www.mynewroots.org, een site waar ik vanaf het begin veel inspiratie heb opgedaan.

Inmiddels heb ik er al tientallen variaties op dit recept gemaakt, met mango, chocola, kaki, blauwe bessen…allemaal geweldig lekker!

Op naar weer een fijn en gezond jaar voor Pure Food Coaching!

 

Cashew Frambozentaartje

 

making of cashewtaartje

Ingrediënten:

Voor de bodem:

    • 125 gr amandelen
    • 125 gr zachte dadels
    • ½ theelepel zeezout
    • 1 eetlepel kokosvet

Voor de vulling:

    • 375 gr rauwe cashewnoten (minstens 5 uur late weken, een nacht is nog beter)
    • 1 desert lepel vanille
    • 2 limoenen
    • 80 ml honing of agave (nu zou ik kiezen voor kokosbloesemsuiker)
    • 80 ml koksvet
    • 200 gr frambozen

Bereidingswijze:

Voor de bodem:

  • Leg bakpapier in de taartbodem
  • Plaats de amandelen en dadels met zout en kokosvet in de keukenmachine en laat het mengen tot het een plakkerig geheel wordt. Als het geheel aan elkaar blijft plakken op de bodem van het taartblik leggen. Leg er weer wat bakpapier over en hard aandrukken met een plat voorwerp.

 

Voor de vulling:

  • Verwarm de kokosolie en de honing samen in een steelpannetje op een laag vuurtje.
  • Voeg alle ingredienten in de blender (behalve de frambozen) en laat het op volle kracht draaien tot er een gladde substantie ontstaat.
  • Giet 2/3 van de vulling over de notenbodem en verdeel het over de bodem.
  • Voeg bij de andere 1/3 deel van de vulling de framboos en limoenrasp, even mixen en ook verdelen over de eerste vulling.
  • Plaats het in de vriezer tot het stevig voelt en serveren
  • Als er iets overblijft (nauwelijk voor te stellen) kan je het terugplaatsen in de vriezer. Half uur voor het opdienen uit de vriezer halen.

Enjoy!

Liefs, Alessandra

Leave a Comment